Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
De bekendste naam onder bewuste consumenten met een aanbod dat zijn pluimen op het internet reeds verdiend heeft: uw garantie voor een geslaagd partnership!
Valentina Toth © Aisha Zeijpveld
Foto: © Aisha Zeijpveld

Opkomend talent Valentina Tóth komt op 1 maart 2025 in Gent

Nederlandse actrice, pianiste, zangeres en theatermaker Valentina Tóth komt op 1 maart 2025 naar De Vooruit (404, nvdr) in Gent. Ze brengt haar eerste theatervoorstelling “Wildbloei”. De Volkskrant omschreef haar voorstelling als “een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek opera en musical”.

De veelzijdige Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat “rising star” Valentina Tóth door de Volkskrant werd uitgeroepen tot Comedy Talent van 2023 is haar eerst avondvullende voorstelling “Wildbloei” door zowel NRC, Trouw als de Volkskrant bekroond met een vijf sterren-recensie.

Haar voorstelling “Wildbloei” is een ode aan de hysterische vrouw. ​ In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent Valentina de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert ze verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de Nederlandse toeslagenaffaire, een K3-zangeres die body positivity promoot en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf.

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met “Wildbloei” haar publiek onder schot en streeft ze naar sympathie of verwondering.

Momenteel is ze op tournee in Nederland, maar op 1 maart 2025 voegt ze een Belgische stop toe. Tickets voor de voorstelling ‘Wildbloei’ in De Vooruit in Gent zijn vanaf nu te koop via LiveComedy.be.

Persbericht: LiveComedy
Foto: Aisha Zeijpveld

Geplaatst op: 10 juni 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen