Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.
Meetjeslandse thriathlonvereniging
Foto: © Meetjeslandse Triathlonvereniging

Triatlon Eeklo: nieuw organisatieteam en nieuw parcours

Op zondag 30 juni wordt de sportiviteit in Eeklo weer fel opgevoerd. Dan vindt de Van den Braembussche Triatlon Eeklo plaats. Al zag het er eind vorig jaar even minder goed uit. Organisator Philippe De Wispelaere, een van de twee stichters van de wedstrijd in 2008 maakte aan zijn club Meetjeslandse Triathlon Vereniging bekend dat hij op zijn vijftigste weer wat meer van zijn vrije tijd wou genieten en in 2024 geen wedstrijd meer zou organiseren.

Na een crisisvergadering binnen MTV leefde het verlangen onder de leden om de wedstrijd toch verder te zetten. Al snel stonden acht MTV-leden op om voortaan als een nieuw organisatieteam hun schouders onder Triatlon Eeklo te zetten.

Kortere lussen

Dat nieuwe team zorgt al meteen voor enkele aanpassingen. De zwemstart krijgt een nieuwe locatie en ook het fiets- en loopparcours zijn grondig hertekend.

“Omdat jaar na jaar het probleem om voldoende seingevers te vinden groter en groter werd. Het fietsparcours is ingekort, zodat de fietsers geen twee maar drie rondjes rijden langs het industrieterrein van Eeklo en de omgeving van de vaart. Ook de looplus is ingekort en gaat nu voor een groot deel langs het water, waardoor lopers vier i.p.v. drie rondjes moeten afwerken. Dat betekent niet alleen dat er minder seingevers nodig zijn. Voor de supporters biedt het ook een meerwaarde: zij zien hun atleten meer passeren”

Thomas Vermeulen, organisator

De wedstrijd is al enkele weken volzet. Op zondag 30 juni om 13u30 gaan 264 individuele deelnemers en 24 trio’s van start. Epicentrum is de jachthaven van Eeklo. Hoofdsponsor is opnieuw Van den Braembussche uit Eeklo die al jaren trouw achter de wedstrijd staat.

Contact:
Thomas Vermeulen 0479 36 51 02 of
Els Bultheel 0476 77 00 15
Website

Persbericht: Meetjeslandse Triathlonvereniging

Geplaatst op: 24 juni 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen