Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
Foto: © Logo WeitjeRock

WeitjeRock strikt Goose (dj-set), Benny Rodrigues en Nico Morano voor de vrijdagavond

Daarnaast voegt de organisatie nog 8 namen toe aan het zaterdag affiche. Dat de weide van WeitjeRock op vrijdagavond al open is, begint een traditie te worden. Dit jaar start het festival voor de derde keer met een dance avond. De liefhebbers van dit genre worden dit jaar getrakteerd op headliners Goose (dj-set), Benny Rodrigues en Nico Morano. Daarnaast staan resident M@gneto en lokaal talent MAT achter de draaitafels.

Voor de zaterdag werden eerder al grote namen bekend gemaakt met o.a. dEUS, Triggerfinger, Merol en Raymond van het Groenewoud. Daar worden nu nog eens 8 nieuwe namen aan toegevoegd. Amsterdamse postpunk van Marathon, funky hiphop van Primaat, poëtische teksten van Droom Dit, bandpoule winnaar Seewolf en het Zeeuwse Grote Geelstaart (Popaanzee acadamy) maken het affiche op de twee hoofdpodia compleet. Verder staan Radio Topkaas, Hide N Seek en DJ Creator in de Silent Disco.

De ticketverkoop gaat het een stuk harder dan andere jaren, laat de organisatie weten: “We zitten voor de zaterdag al op ruim 60%”. Kaarten zijn te koop via de website: www.weitjerock.com. Net als voorgaande jaren zijn er losse dagkaarten voor vrijdag en zaterdag te verkrijgen evenals een combiticket voor beide dagen. Daarnaast zijn er ook weer camping tickets te koop.

Goose (dj-set)
In 2018 stond Goose nog met een live set als afsluiter op de WeitjeRock zaterdag. Komende zomer gaan de Vlamingen, bekend van de knallers Can’t Stop Me Now, British Mode en Synrise, de weide op vrijdag laten trillen van achter de draaitafels. Verwacht een set met ongecensureerde electro, groove, house en techno.

Benny Rodrigues
Er is bijna geen festival of club in Nederland waar Benny nog niet heeft gestaan. WeitjeRock wordt daar komende zomer aan toegevoegd! Deze Rotterdammer met Portugees bloed speelt wekelijks op vele events in binnen- en buitenland. Hoewel hij bekend is vanwege zijn funky tech-house sound met veel Detroit, minimal en acid invloeden, kan hij er soms ook stevig invliegen met een verrukkelijke portie techno.

Nico Morano
Nico is één van de meest toonaangevende artiesten in de Belgische house muziek. Als je Nico Morano zegt, dan zeg je harmonische melodieën met een organische en progressieve geest, vaak doordrenkt met de levendige tinten van italo of deep house. Er is alleen plek voor vrolijke vibes! Met een wereldwijde fanbase die zich uitstrekt van Duitsland tot Marokko en van Spanje tot Japan. Nico laat overal een gedenkwaardige indruk achter.

Marathon
Marathon is topsport. Het overschot aan energie dat het Amsterdamse drietal door de week opkropt, vindt vanaf het podium haar weg naar de mensen op de weide. Ze stonden vorig jaar al op verschillende festivals waaronder Best Kept Secret en deze zomer nemen ze hun energie mee naar WeitjeRock! Hun live-reputatie groeit als kool. Reeds vier keer Paradiso, een mudvolle Popronde, Welcome to the Village, Grauzone en nog veel meer: in korte tijd doorspekt met podiumervaring speelden ze zich op Noorderslag naar een top-10 notering. Zowel KINK als 3voor12 ziet de band als één van de talenten van 2024

Primaat
Vlijmscherpe Nederlandstalige raps, funky blazers en jazzy keys; het zijn de kenmerken van de achtkoppige, energieke band Primaat uit Overijssel. De band maakte dit jaar een kickstart op het nationale popfeest Noorderslag. 3voor12 schreef in een laaiend enthousiaste recensie: “Primaat is het boegbeeld van plezier… zet Noorderslag op zijn kop.”

Droom Dit
Droom Dit is aan een ongelofelijke opmars bezig op de Nederlandse poppodia. Ze kregen lovende recensies voor hun optredens op zowel Noorderslag als Grasnapolsky. Het leverde ze al een optreden op Best Kept Secret op en komende zomer dus ook op WeitjeRock! Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Alle info zoals steeds op www.weitjerock.com.

Geplaatst op: 29 maart 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen