Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.
Pink Floyd zaal Recta Ertvelde foto:Cyriel Peleman
Foto: © Cyriel Peleman/Zomerfeest Ertvelde

Pink Floyd optreden Ertvelde herdacht in expo Earthfield Stories

Vroeger schuimden bands op zoek naar roem en erkenning nog het (buiten)land af waarbij ze op de meest verrassende plekken terecht kwamen. Zo ook Pink Floyd. In 1968 nog niet de mega-act uit latere jaren, stond de Britse band op 2 juni 1968 op het podium van zaal Recta. Mensen die zich de passage herinneren of hiervan beeldmateriaal hebben kunnen nog steeds contact opnemen om hun eigen verhaal te brengen.

De organisatoren van Zomerfeest Ertvelde willen de band met het dorp warm houden. Ze hebben de idee opgevat om jaarlijks een lokale gebeurtenis uit het verleden op te diepen, te documenteren en in de belangstelling te zetten onder de naam “Earthfield Stories”. De eerste editie gaat over de passage van Pink Floyd in 1968.

“Zomerfeest Ertvelde is fun, maar ook samen dorp maken” zegt Bart Van Herck, voorzitter van de vzw VIVA Ertvelde. “Door vroegere gebeurtenissen van onder het stof te halen, willen we de band tussen de Ertveldenaren versterken en samen fier zijn op ons eigen stipje op deze aardbol”.
Het is bijna niet te geloven dat een wereldgroep als Pink Floyd in Ertvelde heeft opgetreden. Het concert vond plaats op 2 juni 1968 in Zaal Recta, waar overigens ook andere grootheden op het podium stonden als The Cats, Shocking Blue, The Rubettes, Procol Harum, Donna Summer, the Kinks en zoveel meer.

Het optreden van Pink Floyd in Ertvelde, situeert zich nog in de beginjaren van de groep. De muzikanten waren in Ertvelde zonder entourage en roadies. Dat was in hun latere jaren wel even anders. Toen toerden ze met een leger materiaal en vrachtwagens. Volgens Paul André, die de tournee van Pink Floyd in België organiseerde, zou de psychedelische muziek van de groep door het Ertveldse publiek niet vreselijk geapprecieerd zijn. Hij moest als tourmanager zelfs moeite doen om zijn centen te krijgen van de toenmalige uitbater van de Recta, Bertho Bogaert, die vond dat ze hun geld niet waard waren.

Tijdens Zomerfeest 2023 (van 7 tot 10 juli 2023) wordt een voordracht en expo georganiseerd rond deze bijzondere gebeurtenis voor Ertvelde. Hilde Claeys van de vzw helpt mee met het verzamelen van levend bewijs: “We hebben getuigenissen van mensen die er bij waren en konden leuke anekdotes verzamelen, zoals het verhaal waarbij Luc Bonne, toen 14 jaar, die de vier bandleden tot bij frituur Liliane bracht op het Marktplein”. Niettemin blijven we nog verder zoeken naar beeldmateriaal, want voorlopig zijn er van het optreden enkel vier foto’s terug te vinden, genomen door Cyriel Peleman.

Er zal tijdens het Zomerfeest ook kunnen ingetekend worden op een publicatie daarover die in het najaar van 2023 verschijnt. Daarin wordt ook de historiek van Zaal Recta meegenomen. Tot kort na WOII was de Recta een Cinema. Daarna werd de ruimte omgebouwd tot feestzaal.

Meer info over de expo en Zomerfeest Ertvelde op www.zomerfeestertvelde.be.

Contact voor de eerste editie van Earthfield stories: Bart Van Herck, info@zomerfeestertvelde.be, 0477 26 34 33 en Hilde Claeys, hilde@decovermeulen.be, 0478 44 86 07.

Bron: persbericht Zomerfeest Ertvelde

Geplaatst op: 17 april 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen