Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Al sinds 1995 is Bodyenfitshop.nl werkzaam op het gebied van sportvoeding, voedingssupplementen en dieetproducten.
WeitjeRock dEUS Triggerfinger Merol Raymond van het Groenewoud
Foto: © kameleon.media

dEUS, Triggerfinger, MEROL: eerste namen voor WeitjeRock

WeitjeRock is dit jaar toe aan de 10e editie en heeft daarvoor grote namen weten te strikken. dEUS, Triggerfinger, MEROL, Admiral Freebee, Raymond van het Groenewoud en Whispering Sons zijn de eerste namen die de organisatie bekend maakt. Al deze acts zullen optreden op zaterdag 27 juli. Op vrijdagavond zal net zoals voorgaande jaren een dance avond worden georganiseerd en op zaterdag de traditionele festivaldag. De overige artiesten voor het festival maakt de organisatie op een later moment bekend.

WeitjeRock heeft met het dEUS van Tom Barman een headliner van formaat weten te strikken voor de jubileum editie en dat is niet de enige grote naam. Mario Goossens (vorig jaar met Sloper op het festival) komt dit jaar namelijk terug met de legendarische Belgische band Triggerfinger. Verder zal koning keizer Admiral Freebee zijn fantastische optreden in 2016 nog eens dunnetjes over komen doen.

Wie het wat meer in de pop zoekt kan los gaan bij MEROL. De Nederlandse hitmachine komt binnenkort met nieuwe muziek verklapte ze deze week en die neemt ze deze zomer mee naar WeitjeRock! Daarnaast zal de in Amsterdam geboren en in Brugge woonachtige Raymond van het Groenewoud zijn klassiekers en nieuw werk ten gehore brengen. Tot slot komt postpunk sensatie Whispering Sons ook naar de weide en ook zij komen binnenkort met een nieuw album.

Tickets voor het festival zijn vanaf 9 februari te koop via de website: www.weitjerock.com. Net als voorgaande jaren zijn er losse dagkaarten voor vrijdag en zaterdag te verkrijgen evenals een combiticket voor beide dagen. Daarnaast zijn er ook weer camping tickets te koop.

dEUS

Eén van de meest invloedrijke en iconische Belgische bands ooit staat als headliner op het affiche. Het was lang stil rond de band van frontman Tom Barman, maar ze zijn terug en hoe! Ze brachten na 10 jaar weer een studio album uit en meester gitarist Mauro Pawlowski keerde terug in de band. Voor het nieuwe album ‘How To Replace It’ ontvingen ze lovende recensies:

HUMO: **** 1⁄2 ‘De magnifieke nieuwe dEUS doet af en toe aan de jaren negentig denken’
Dansende Beren: **** ‘Helemaal nog niet aan vervanging toe’
OOR: ‘dEUS is terug en blijkt in topvorm’

Achtentwintig jaar na hun debuutplaat is dEUS misschien wel energieker dan ooit. “Na zoveel jaren willen we veel festivals doen en op zoveel mogelijk plekken spelen”, zegt Tom Barman. “We kunnen verdomme niet wachten om deze nummers live te doen.”

Triggerfinger

Mario Goossens vormt samen met zanger en gitarist Ruben Block het hart van deze legendarische Belgische rockband. Bij het grote publiek waarschijnlijk bekend van de (kopjes en mes) cover ‘I Follow Rivers’ bij 3FM, maar origineel een vlijmscherpe rock-’n-roll band. Ze speelden 4 keer op zowel Lowlands, Rock Werchter als Pukkelpop en zelfs al 5 (!) keer op Pinkpop. Triggerfinger weet dus wel hoe je een weide moet bespelen. Verwacht: scheurende (bas)gitaren, strakke drums, charisma en solo’s om van te watertanden!

MEROL

Na haar doorbraak in 2018 met de single ‘Lekker Met De Meiden’ ging MEROL als een speer. Zo verkocht ze begin 2019 razendsnel vier keer Paradiso uit en volgde er een uitverkochte clubtour door Nederland en België. Als kers op de taart won ze aan het eind van dat jaar met ‘Hou Je Bek En Bef Me’ de 3voor12/3FM Song van het Jaar Award. Haar debuutalbum ‘Troostprijs’ verscheen op 15 april 2022 in samenwerking met Universal Music. Het is een frisse, eigenzinnige popplaat met muziek die je troost.

MEROL heeft zichzelf gevestigd als een van de meest opwindende en spraakmakende artiesten in de Nederlandse muziekscene. Haar gewaagde teksten, gecombineerd met aanstekelijke deuntjes, zullen ongetwijfeld zorgen voor een fantastische sfeer op WeitjeRock.

Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud is al decennia een begrip op de Belgische en Nederlandse podia en hij staat komende zomer op het podium van WeitjeRock! Geboren in Amsterdam, maar al bijna een heel leven woonachtig in België. Dan kan een optreden op de weide van WeitjeRock, vanwaar je België bijna ziet liggen, natuurlijk niet ontbreken.

Dat Raymond het nog niet verleerd is bewees hij de afgelopen (en komende) tijd met het uitbrengen van zijn 17e(!) album en zijn club tour door Nederland en België. Met een uitverkochte en energieke show in Carré stelde hij onlangs zijn jongste album ‘Egoïst’ voor.

Admiral Freebee

Met zijn kenmerkende mix van Blues, Rock en Americana heeft Tom van Laere een herkenbare en aanstekelijk sound weten te creëren. Met onder andere ‘Rags ‘n Run’, ‘Oh Darkness’ en ‘Einstein Brain’ heeft hij ook al heel wat hits op zijn naam staan. Freebee onderscheidt zich niet alleen met zijn 7 studio albums, ook op het podium is den admiraal een keurig aanzien met zijn grote postuur en volle baard. Dat moet helemaal goed komen met zijn Einstein muzikale brein in de zon op onze wei.

Whispering Sons

Whispering Sons, de Belgische postpunk revelatie van de afgelopen jaren en winnaar van Humo’s Rock Rally in 2016, komt naar WeitjeRock! Op 23 februari komt hun nieuwe album ‘The Great Calm’ uit.
Het Belgische vijftal brengt een donkere en unieke mix van experimentele en hectische postpunk, gecombineerd met de diepe stem van Fenne Kuppens. Het zorgt voor een constant onheilspellend gevoel dat sinds het begin inherent is aan hun muziek. Met hun energieke en boeiende optredens heeft de band zichzelf stevig gevestigd als een niet te missen live-act.

Persbericht: WeitjeRock
Foto: kameleon.media

Geplaatst op: 09 februari 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen