Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Al sinds 1995 is Bodyenfitshop.nl werkzaam op het gebied van sportvoeding, voedingssupplementen en dieetproducten.
Elia afbraak hoogspanningslijn Brugge-Eeklo Stevin project
Foto: © Elia

Afbraak hoogspanningslijn Brugge-Eeklo

Elia breekt momenteel een hoogspanningslijn (150kV) af tussen Brugge en Eeklo. Deze hoogspanningslijn is 29 kilometer lang en loopt over het grondgebied van de gemeenten Brugge, Damme, Maldegem en Eeklo. In totaal breekt Elia 95 hoogspanningsmasten af. Deze werken zijn het sluitstuk van het Stevin project, dat windenergie vanop zee het land inbrengt. Dit project was een eerste stap in de versterking van het hoogspanningsnet in West- Vlaanderen.

“Tussen 2015 en 2018 werd in totaal 21 kilometer aan nieuwe hoogspanningslijnen gebouwd. Elia ging het engagement aan om 52 kilometer bestaande hoogspanningslijn af te breken en te vervangen door ondergrondse kabels. De afbraak van deze hoogspanningslijn in Brugge vormt het sluitstuk van het hele Stevin project.” aldus Pieter Verlaak, woordvoerder projecten Elia

Netbeheerder Elia is momenteel gestart met de afbraak van een hoogspanningsmast langs de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge. De afbraak van de hoogspanningslijn tussen Brugge en Eeklo is het sluitstuk van het Stevin project, dat windenergie van op zee het land inbrengt. Dit project was een eerste stap in de versterking van het hoogspanningsnet in West-Vlaanderen.

De mast stond midden in een bos en was dus volledig omgeven door bomen. Met behulp van een 124 meter hoge torenkraan werd de hoogspanningsmast tot hoog boven de bomen getild en verwijderd. Dit gebeurde om schade aan het bos te beperken. Begin dit jaar heeft Elia verschillende hoogspanningsmasten in de buurt ook afgebroken. De hoogspanningsmast in het bos is nu pas afgebroken om het broedseizoen niet te storen.

Dankzij de grote hoogte van de torenkraan kon Elia de hoogspanningsmast rechtstreeks op het terrein van afvalverwerkingsbedrijf Galloo aan de overkant van de straat plaatsen. Het bedrijf zal de mastonderdelen op hun eigen terrein demonteren of in stukken knippen. Het materiaal wordt nadien verder verschroot en gerecycleerd.

Persbericht: Elia

Geplaatst op: 12 augustus 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen