Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
AFS Vlaanderen zendt leerlingen De Tandem naar India en Brazilië
Foto: © GO! atheneum en leefschool De Tandem

AFS Vlaanderen zendt leerlingen De Tandem naar Brazilië en India

Twee leerlingen van GO! atheneum en leefschool De Tandem uit Eeklo worden door AFS Vlaanderen deze zomer de wijde wereld ingestuurd. Emiel De Waele en Kiano Claus (foto), beide leerlingen uit het vijfde jaar Informaticabeheer, worden door AFS Vlaanderen naar respectievelijk Brazilië en India uitgezonden. Samen met een internationaal gezelschap denken ze na over de toekomst van onze planeet.

AFS Vlaanderen zet volledig in op een betere wereld en neemt dit jaar voor de eerste deel aan de AFS Global STEM Academy. Hierbij krijgen scholieren uit een STEM-studierichting de kans om ervaringen op te doen en om hun ideeën om te zetten in projecten die de wereld een betere toekomst kunnen geven.

Dit project is opgestart door AFS Intercultural Programs, in samenwerking met de Universiteit van  Pennsylvania, en duurt in totaal 16 weken, waarbij de deelnemers AFS Global STEM Academy afsluiten met een verblijf van 4 weken in het buitenland.

Voor Vlaanderen heeft AFS meerdere scholen met een STEM-richting gecontacteerd en werden meerdere leerlingen geïnterviewd. GO! atheneum en leefschool De Tandem, met zowel de richting Technologische wetenschappen als Informaticabeheer in zijn aanbod, vond dit project een unieke kans voor zijn leerlingen en moedigde de leerlingen uit deze richtingen dan ook aan om een gooi naar deelname bij dit project te doen. ‘Grenzeloos’ is immers één van de kernwaarden die de school met onder meer hun Erasmus+-accreditatie al jaren uitdraagt.

Uit meer dan 100 kandidaten, heeft AFS Vlaanderen dan gekozen voor Emiel De Waele en Kiano Claus. Dat beide leerlingen op dezelfde school les volgen, is een grote opsteker voor GO! atheneum en leefschool De Tandem, en het team dat instaat voor de STEM-opleidingen! En natuurlijk ook voor Emiel en Kiano zelf!

“We zijn erg fier op beide leerlingen, Kiano en Emiel, die dankzij AFS Vlaanderen een onvergetelijke zomer gaan beleven,” vertelt directeur van de school, Nick Van Vooren. “Emiel en Kiano krijgen de kans om hun inzichten rond duurzaamheid te toetsen aan de ervaringen die ze kunnen opdoen in Brazilië en India. Samen met andere AFS-deelnemers uit de hele wereld, kunnen ze dan verder werken aan duurzame projecten, met een sociale impact en ten dienste van de bevolking. Wat burgerschap betreft kan dit tellen! We hopen dat Emiel en Kiano een bijzondere ervaring kunnen opdoen.”

Geplaatst op: 01 juli 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen