Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Deba Meubelen is eerst en vooral een familiebedrijf, waarbij we ook alle betrokken partijen als familie beschouwen. We verkopen: meubelen, decoratie, verlichting, slaapcomfort, keukens en maatwerk.

Dwars door de Lage Landen passeerde ook in Meetjesland

De wandelende televisiemaker Arnout Hauben is weer op stap. Vergezeld door zijn vaste kompanen volgt hij vanuit Oostende zowat de grensstreek tussen België en Nederland, aansluitend die tussen Nederland en Duitsland helemaal naar Pieterburen. Op die manier maakte hij ook een weliswaar korte passage door het Meetjesland.

In de eerste aflevering van de reeks, momenteel te zien op Een, gaat het via het voetveer over het Leopoldkanaal naar Sint-Laureins waar na een verkwikkende nachtrust het Godshuis verkend wordt. Buurtbewoonster en oud personeelslid van het Godshuis Jenny neemt de mannen mee voor een kort bezoek aan het leegstaand gebouw.

Aansluitend trakteert Jenny op koffie en wordt nog eens teruggegaan naar vervlogen tijden toen de grensstreek berucht was voor het smokkelen van oa boter. Goedkope boter uit Nederland die in België werd verder verkocht. Een bezigheid die Jenny’s vader uiteindelijk het leven kostte.

Link naar de aflevering op VrtNu

Geplaatst op: 31 maart 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen