Meetjeslander

Parkeerplaats te huur in ondergrondse parking

Stationsstraat Waarschoot - info: www.parkeerplaats-waarschoot.be

Gratis het persbericht, nieuws, event... van je vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Fabriek Energiek

Fabriek Energiek Zonneberg

In samenwerking met Zonneberg cvba stelt Provincie Oost-Vlaanderen Fabriek Energiek voor: een uniek educatief centrum voor hernieuwbare energie.

Ideaal gelegen aan de voet van de Zonneberg in Zelzate, het grootste zonnepanelenpark van de Benelux, wil Fabriek Energiek scholieren, studenten en volwassenen een heldere kijk geven op de energietransitie en de klimaatproblematiek waar we vandaag voor staan.

Vanaf september 2018 start een educatief programma voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar, dat vertrekt vanuit het principe ‘leren door te experimenteren’. In en rond het centrum komen de leerlingen terecht in een experimenteerzone: een traject van proefopstellingen en doe-opdrachten. In de toekomst wordt de doelgroep uitgebreid naar het secundair onderwijs.

De Zonneberg-site zelf is een perfect aanknopingspunt voor het brede verhaal van energietransitie en klimaatverandering. Een speelse zoektocht met app loopt over een idyllisch wandelpaadje dat vertrekt aan het centrum en cirkelt over de Zonneberg.

Het Provinciaal educatief centrum Fabriek Energiek werd mogelijk gemaakt door de samenwerking van Provincie Oost-Vlaanderen en Zonneberg cvba, ondersteund door de medepartners van Terranova Solar NV met name Aertssen, DEC, Envisan, Jan De Nul en Zefier.

Omwille van de veiligheid, kan je Fabriek Energiek enkel onder begeleiding bezoeken. Een programma voor 3e graad lager onderwijs duurt een halve dag en kost 35 euro per klas van maximum 25 leerlingen.

Bron + foto: pers Provincie Oost-Vlaanderen

Deel op social media

//
Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

Reacties worden geladen...…

Meetjeslander.be wordt u gebracht door kameleon.media

Zonnebloemstraat 24 | 9920 Lievegem | info[@]meetjeslander.be

© 2022 | Disclaimer | Site gebouwd met Gatsby