Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Suprabazar, je vindt er alles
Leefschool De Tandem wint Robocup in Technopolis
Foto: © Go! Atheneum/Leefschool De Tandem

Jongste deelnemers van De Tandem winnen Robocup Junior

Twee teams van GO! atheneum en leefschool De Tandem uit Eeklo namen tijdens het voorbije weekend deel aan de Robocup Junior. RoboCup Junior is een competitie met robots waar het uitwisselen van kennis, communicatie en teamwerk gestimuleerd wordt.

Het jongste team, twee leerlingen uit het eerste jaar, behaalde goud in de discipline ‘Redden voor gevorderden’ op de RoboCup Junior. Het duo bouwde en programmeerde een robot om met andere teams de strijd aan te gaan en deze uiteindelijke te winnen. Het andere team uit De Tandem behaalde de eerste ereplaats en dus zilver in dezelfde discipline.

Op zaterdag 14 mei 2022 vond het jaarlijkse RoboCup Junior in Technopolis te Mechelen plaats. Twee teams van GO! atheneum en leefschool De Tandem namen deel aan deze wedstrijd waarbij teams het met een eigen gemaakte robot tegen elkaar opnemen. Tijdens deze competitie moeten de teams hun robot een traject laten volgen en een object laten detecteren en verwijderen. Het parcours is echter uitdagend en de juiste samenstelling ervan is niet vooraf bekend. Via coding en programmeren gaat elk team aan de slag om hun robot het parcours zo snel mogelijk te laten afleggen.

Zowel het team uit het eerste jaar A-stroom als het team uit het vijfde jaar Informaticabeheer schreven in de discipline ‘Redden voor gevorderden’ in. Zeker voor het team uit het eerste jaar, bestaande uit Bram Mollet en Mats Lippens, was deze discipline een gewaagde keuze, waar ze als 13-jarigen de strijd aangingen met veelal teams bestaande uit 16- en 17-jarigen. Hun moed werd echter beloond, want na het doorstoten in de voorronde en halve finale bereikte ze de finale. Daar kwamen ze tegen hun schoolgenoten uit het vijfde middelbaar uit. Door het leeftijdsverschil vatte het duo eerstejaars de finale als underdog aan en haalden alles uit de kast. Daar werd een droom waarheid en overtroffen ze zichzelf opnieuw door uiteindelijk de eerste plaats en een eventuele selectie voor het wereldkampioenschap RoboCup Junior in de wacht te slepen. Het team vijfdejaars was trots op hun medeleerlingen en blij met het behalen van de tweede plek. “Het startdoel voor beide teams was nieuwe ervaringen op te doen. Niemand had gehoopt dat ze met de eerste twee plekjes aan de haal gingen gaan,” vertelt de begeleidende leerkracht. “Samen met de leerlingen kijken we er al naar uit om het komende wereldkampioenschap voor te bereiden en daar opnieuw hoge ogen te gooien.”

Vol trots vertelden Bram en Mats het geheim tot hun succes. “Onze goede samenwerking!”, glunderden ze in koor. Beide jongens kijken alvast uit naar het vervolg van hun avontuur. Ook directeur Nick Van Vooren is vol van de prestaties van beide schoolteams. “Het is knap om zien welke STEM-talenten in onze school in de richtingen STEM, STEM-wetenschappen, Technologische wetenschappen en Informaticabeheer aanwezig zijn. Ik ben dan ook bijzonder fier op wat de leerlingen uit deze richtingen op een prestigieuze wedstrijd zoals RoboCup Junior gepresteerd hebben,” vertelt de directeur. “Ik ben dan ook trots dat op een warme, kwaliteitsvolle school als de onze de vele talenten van leerlingen zich volop kunnen ontwikkelen.”

Persbericht: Go! Atheneum en Leefschool De Tandem

Geplaatst op: 17 mei 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen