Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
De bekendste naam onder bewuste consumenten met een aanbod dat zijn pluimen op het internet reeds verdiend heeft: uw garantie voor een geslaagd partnership!
Foto: © kameleon.media

Laat je niet vangen aan (online) fraude

Onlangs verspreidde de politie nog de folder ‘Denk niet te snel: Mij overkomt het niet’. Een folder met alle info over zaken als aankoopfraude, phishing (bedrog via mail), smishing (bedrog via sms), emofraude en online sabotage (hacking, gijzelvirus,…). Meetjeslander.be heeft nu een aparte pagina waar we voorbeelden van online phishing posten.

Momenteel heerst een ware plaag aan pogingen tot online fraude. Mail van bijvoorbeeld je energieleverancier, sociaal secretariaat of bank? Kijk dubbel uit. Gouden regel: check van welk mailadres of telefoonnummer het bericht afkomstig is. Bij de geringste twijfel gooi het bericht weg. Geef nooit enige vertrouwelijke informatie door zoals paswoorden, codes, rekeningnummer, … Wend je tot de betrokken dienst of instantie zelf wanneer je met vragen zit.

Slachtoffers van internetcriminaliteit blijven vaak bekaaid achter. Hadden ze maar voorzichtiger moeten zijn. Toch is het een feit dat dit voor de politie geen prioriteit heeft op dit moment en men waarschijnlijk over te weinig middelen beschikt. Bij aangifte wordt alles genoteerd maar daar blijft het meestal bij. Men is tot nu toe blijkbaar nog altijd niet in staat hosting providers te bestraffen die malware hosten, eigenaars van domeinnamen te achterhalen en geldstromen te detecteren.

Bij de banken haalt men eveneens de schouders op, ook al zijn er zeker gevallen waarbij de beveiliging van hun diensten te wensen overliet.

Foto: ©kameleon.media

Geplaatst op: 07 november 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen