Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.
Tjerk Noordraven in Rieme
Foto: © VBS De Cocon Rieme

Nederlandse auteur Tjerk Noordraven te gast in Rieme

Primeur te Rieme! Op 28 november kwam de bekende Nederlandse jeugdboeken auteur Tjerk Noordraven een auteurslezing geven in de Vrije Basisschool De Cocon te Rieme. Het was voor Tjerk een Belgisch debuut waar de leerlingen van het 4de leerjaar al wekenlang naar uit keken. Samen met hun juf hebben ze dagelijks een stuk uit ‘Het nieuwe spookhuis’ gelezen en Tjerk las hen de laatste hoofdstukken in eigen persoon voor.

In de namiddag vertelde Tjerk aan de leerlingen van 3de tot 6de leerjaar welke wonderlijke wezens er wel niet allemaal bestaan en las hij fragmenten voor uit zijn series. Ook zijn allernieuwste boek ‘Meester Spion’ kwam hierbij aan bod. De leerlingen stelden honderduit vragen die allemaal beantwoord werden: over hoe oud de vleermuizen worden en wat er zo bijzonder is aan de vleerhond. Met de persoonlijke vleermuiscollectie bracht Tjerk heel wat didactisch materiaal mee waar de leerlingen enthousiast over waren. De schrijver werd uitgezwaaid en alvast uitgenodigd voor een toekomstige herhaling van deze fijne en bijzondere dag.

Aangepast persbericht: VBS De Cocon

Geplaatst op: 30 november 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen