Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
De bekendste naam onder bewuste consumenten met een aanbod dat zijn pluimen op het internet reeds verdiend heeft: uw garantie voor een geslaagd partnership!

Nieuw opvanginitiatief voor kwetsbare inwoners Aalter

Het OCMW Aalter bouwt op de hoek van de Rijsestraat met de Brugstraat een vernieuwend project met een sociale kruidenier, grote noodwoning en lokaal opvanginitiatief. In 2016 kocht de gemeente op die plek vijf appartementen in slechte staat en liet het gebouw slopen met het oog op een herbestemming.

Enerzijds was er de vraag van vzw De Toevlucht naar een grotere locatie. Daarnaast had Aalter behoefte aan een extra doorgangswoning voor inwoners die door omstandigheden dakloos zijn en tijdelijk nood hebben aan een dak boven hun hoofd. Momenteel beschikt de gemeente slechts over een klein appartement dat hiervoor in aanmerking komt.

Het lokaal bestuur pakt met steun van de Vlaamse overheid al die noden nu aan in een nieuw en uniek project, dat volgende functies verenigt:

  • een sociale kruidenier met ontmoetingsruimte: een winkel waar mensen die het eventjes financieel moeilijk hebben gratis/tegen verlaagde tarieven voeding- en onderhoudsproducten kunnen aankopen.
  • een grote noodwoning die kan opgedeeld worden in twee kleine noodwoningen, afhankelijk van het aantal aanvragen en de gezinssamenstelling van de aanvragers.
  • een lokaal opvanginitiatief (LOI) met 4 kamers voor 4 alleenstaande asielzoekers.

Initiële bron: nieuwsbrief Aalter

Geplaatst op: 31 oktober 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen