Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Scarlet is een telecombedrijf dat telefonie, digitale televisie, internet en GSM-diensten aanbiedt.
Reus Medar op Tamboermarkt 1 mei Eeklo
Foto: © kameleon.media

Reus Medar op 1 mei Tamboermarkt in Eeklo

In 2000 maakte hij in Gent nog furore op ‘Over the edges’, de tentoonstelling van Jan Hoet en Giacinto Di Pietrantonio. Het kunstwerk van de Italiaan Marco Boggio Sella had een stek gevonden aan de Sint-Michielshelling en zorgde voor menig gegniffel. Al stond de heisa die hij veroorzaakte in de schaduw van de hamzuilen van Jan Fabre in de Voldersstraat.

Na 2000 belandde de cycloop in privéhanden en zorgde jaren voor hilariteit langs de E17 ter hoogte van Waregem bij het bedrijf van Hervé Missiaen. Bij gelegenheid werd hij wel eens in kleren gestoken zoals bij een WK voetbal bijvoorbeeld. Het was ook daar dat vandalen het beeld in brand staken.

De reus werd vervangen en vorig jaar door Missiaen verkocht aan ondernemer Michiel Steenbeke uit Eeklo. Bij het SMAK in Gent was men niet langer geïnteresseerd in de kolos omdat het beeld geen uitstaans meer heeft met het originele werk van Boggio Sella.

Steenbeke wil er zijn eigen onderneming mee in de kijker zetten en zo kwam de inmiddels herdoopte reus Medar zondagavond op de Tamboeravondmarkt terecht. Zedig, met schort voorgebonden, overschouwde hij het gebeuren. Mijmerend over hoe hij ooit als kunstwerk begon en nu als uithangbord verder gaat.

Reus Medar overschouwt voor het eerst de Tamboeravondmarkt in Eeklo
Reus Medar overschouwt voor het eerst de Tamboeravondmarkt in Eeklo
Geplaatst op: 03 mei 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen