Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Familycard

Sint-Laureins schenkt 100 inwoners een boom

De gemeente Sint-Laureins biedt 100 inwoners een boom of haagpakket volledig gratis aan. Dat het klimaat verandert hoeven we niet meer te berichten maar bomen kunnen een belangrijke rol spelen om een steentje bij te dragen aan de oplossing voor het probleem: ze nemen CO2 op, bieden schaduw voor dieren in de weide en nemen water op nabij overstromingsgevoelige plaatsen.

Tijdens hete zomerdagen, en dat zijn er meer en meer, houden ze tuin en huis koel. Passief door het feit dat kruin en bladerdak schaduw bieden. Actief door verdamping. Bomen gebruiken een deel van de inkomende zonnestraling om water te verdampen. Door de verdamping koelt het bladoppervlak af waardoor de langsstromende lucht wordt afgekoeld.

De gemeente stelt wel als voorwaarde dat de boom of het pakket met 10 haagplanten in Sint-Laureins aangeplant worden. Er is keuze uit 9 hoogstammige streekeigen bomen en 5 soorten haagplanten. Opgelet: voor elk adres kan één keer worden ingeschreven! De eerste 100 inschrijvers komen in aanmerking.

Inschrijven kan nog tot 30 januari 2023 via deze link.

Bron: nieuwsbrief Sint-Laureins

Geplaatst op: 24 december 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen