Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist
Train Mania 2022 Stoomtrein Maldegem
Foto: © Stoomtrein Maldegem

Train Mania 2022: uniek treinkamp bij Stoomtrein Maldegem

Na een onzekere periode van Covid-19 slaan Stoomtrein Maldegem-Eeklo, de NMBS en andere spoorwegoperatoren de handen in elkaar om jonge, gepassioneerde spoorwegliefhebbers op een toffe manier een zeer unieke zomerervaring aan te bieden. Van 23 tot 29 juli 2022 – organiseert Stoomtrein Maldegem-Eeklo, een unieke TRAIN MANIA week voor elke treinliefhebber (in spe) van 14 tot 22 jaar oud.

Tijdens deze week krijgen 16 jongeren vanuit gans Vlaanderen een unieke en uitgebreide introductie in de wereld van de treinen, van de geschiedenis tot de technische kant van de treinen.

Maar dat is niet alles. De jongeren werken ook mee aan het spoor op zowel een historische als een moderne manier en staan de medewerkers van de stoomtrein bij in de restauratie van oude (stoom of diesel) treinen. Naast een aantal excursies binnen het later werkveld is er ook tijd om het besturen van een echte dieseltrein te volgen en nemen we eens een kijkje achter de schermen van de hedendaagse spoorwegen. Natuurlijk is er zeker nog tijd voor ontspanning. Overnachten doen we in ons eigen tentendorp, met het spoor vlakbij.

Deze week past in het jeugdbeleid van de Stoomtrein Maldegem-Eeklo, waar er op een toffe manier ruimte gegeven wordt aan jong en oud die op zoek gaan naar een spoorse uitdaging als een hobby. Dit leidde de laatste maanden al tot een grote instroom van nieuwe leden, die misschien in de toekomst een rol opnemen als een echte stoomtreinbestuurder, of hun interesse doortrekken naar het werkveld van de ‘grote spoorweg’.

Meer info: tijl.desmet@stoomtreinmaldegem.be

Geplaatst op: 21 juli 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen