Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Koffiemarkt

Je zou er bij dit weer misschien niet aan denken maar elk gezin heeft recht op een verwarmingspremie van 100 euro. Als je die nog niet ontvangen hebt, dan kan je die aanvragen bij de Federale Overheidsdienst Economie.

Ben je niet zeker of je de federale premie ontvangen hebt?

Controleer dan je elektriciteitsfacturen (tussen 15 april en 31 juli). De premie wordt meestal meteen van je voorschotfactuur afgetrokken. De factuur of overschrijving vermeldt verplicht “federale verwarmingspremie”. Je elektriciteitsleverancier op 31 maart kent de premie toe.

Heb je recht op de verwarmingspremie?

Je hebt recht op de premie voor een energiecontract voor huishoudelijk gebruik. Het recht vervalt voor een tweede verblijf en bij professionele of commerciële activiteiten.

Ga na of je in aanmerking komt, via de online toepassing van de FOD Economie. Daar vind je je gegevens over je elektriciteitscontract.

Toch nog geen premie ontvangen?

Dan kan je die tot 15 oktober aanvragen en wel op volgende manieren. 

  • Online aanvraag. Je logt je in met je elektronische identiteitskaart of Itsme.
  • Je kan je aanvraag ook op papier indienen. Download het formulier. Stuur het op naar Verwarmingspremie – € 100, PB30061, 1000 Brussel
Geplaatst op: 14 augustus 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

Bedrijvengids

Op zoek naar een vakman- of vrouw voor jouw project?
Zoek niet verder! Meetjeslander.be verzamelt voor jou alle vakmensen in de regio. Maak je keuze uit onderstaande vakgebieden.