Meetjeslander

Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Wees niet gek. Doe de tekencheck.

Wees niet gek! Doe de tekencheck

Controleren op tekenbeet na een wandeling in de vrije natuur, na een kamp of gewoon na het werk in de eigen tuin is een goede gewoonte. Een tekenbeet kan ziek maken maar dat is lang geen zekerheid. Dus blijf vooral bewegen in open lucht maar neem je voorzorgen.

Teken zijn bloedzuigende parasieten die behoren tot de spinachtigen. Ze zijn te herkennen aan hun bruinzwarte kleur. Voor zijn ontwikkeling heeft een teek bloed nodig. Bloed waarvoor hij op zoek gaat naar zoogdieren (ook de mens dus), vogels en soms ook reptielen en amfibieën.

Een tekenbeet is pijnloos waardoor hij nog minder opvalt. Vaak slaat de teek toe op warme en daardoor minder toegankelijke plekken op het lichaam, denk daarbij aan knieholtes, liezen, bilspleet, haarlijn, navel en oksels.

Herkennen doe je de tekenbeet vooral door de aanwezigheid van de vastgehechte teek in de huid. Wanneer de teek nog niet volgezogen is, lijkt het vooral dat er een donker puntje vasthangt aan de huid. De teek lijkt soms op een sproet of moedervlekje. Het verwijderen van een teek dient met de nodige voorzichtigheid te gebeuren.

De overheid verzamelde alle info op www.tekenbeten.be

Deel op social media

//
Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

Reacties worden geladen...…

Bedrijvengids

Op zoek naar een vakman- of vrouw voor jouw project? Zoek niet verder!
Meetjeslander.be verzamelt voor jou alle vakmensen in de regio. Maak je keuze uit onderstaande vakgebieden.
Algemene aannemersChapewerkenDakwerkersElectriciensIsolatiewerkenLoodgietersSchildersSchrijnwerkersStukadoorsTuinaanlegVloer- en tegelwerken

Meetjeslander.be wordt u gebracht door kameleon.media

Zonnebloemstraat 24 | 9920 Lievegem | info[@]meetjeslander.be

© 2022 | Disclaimer, privacy & cookies | Site gebouwd met Gatsby