Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Cardoen is een onafhankelijke invoerder van nieuwe en gebruikte auto's en onderscheidt zich van de klassieke merkdealers door deze wagens aan te bieden in een multimerk concept en met de laagste prijsgarantie.
Foto: © Krokuskriebels/Gezinsbond

17 Oost-Vlaamse musea doen mee aan Krokuskriebels

Van 18 tot en met 26 februari vindt de elfde editie van Krokuskriebels plaats, met zwaartepunt op families met kinderen met een beperking. Meer dan 90 musea in Vlaanderen en Brussel nodigen tijdens de krokusvakantie families met kinderen tussen 0 en 14 jaar uit. Krokuskriebels zorgt voor een leuk en actief samenzijn voor de hele familie door tal van activiteiten op familiemaat. Het is een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met FARO en met de steun van de Vlaamse overheid.

Met heel wat leuke activiteiten op familiemaat wil Krokuskriebels kinderen en hun familie op een speelse wijze laten kennismaken met musea in Vlaanderen en Brussel. Vorige editie gaf maar liefst 40% van de meer dan 56.000 deelnemers aan dat Krokuskriebels hen voor het eerst in familieverband naar het museum bracht. “Voor heel wat musea is dit het uitgelezen moment om een nieuw doelpubliek te ontvangen. Ze zetten zich dan ook met veel enthousiasme in om activiteiten te organiseren op familiemaat”, zegt Hilde Marichal van de Gezinsbond. 

Bovendien toont onderzoek aan dat kinderen die al op jonge leeftijd met hun ouders of grootouders naar een museum gaan, ook later vaker genieten van cultuur. Jong geleerd is oud gedaan geldt dus ook voor een museumbezoek.

Alle families welkom

We zetten alles op alles om alle families welkom te heten in de deelnemende musea, ook families met kinderen met een beperking. Samen met vzw De Ouders zet Krokuskriebels musea aan om een inclusief aanbod uit te werken. Van de meer dan 160 activiteiten zijn er 74 inclusieve, verspreid over een zestigtal musea. Per activiteit staat aangegeven voor wie het toegankelijk is. 

In het Industriemuseum in Gent worden families warm onthaald onder het motto ‘Welkom in de fabriek!’. In de Tinker Studio kunnen families bijvoorbeeld doorlopend tinkeren met textiel (lees: prutsen en experimenteren met allerlei materialen). Daarbij is er extra aandacht voor families met kinderen met een beperking dankzij aangepaste tools, rolstoeltoegankelijke tentoonstellingen en interacties, en allerlei manieren om met prikkels om te gaan. Zo is er een prikkelmand met verschillende hulpmiddelen om prikkels te verminderen of opwekken. 

Twintig musea, waaronder het Dr. Guislain museum in Gent, volgden hiervoor het Krokuskriebels coachingtraject, met werksessies over onze visie op inclusief werken en de noden die leven bij ouders met kinderen met een beperking. Zo wordt Krokuskriebels een ervaring voor alle families!

Als jij niet naar het museum kan, komt het museum naar jou

Voor wie niet naar het museum kan, zorgen we voor een leuk digitaal alternatief in samenwerking met Bednet. Door de creativiteit tijdens corona hebben we gewerkt aan een digitale vertaling van ons museumaanbod. Zo kunnen bijvoorbeeld families met kinderen die langdurig ziek zijn toch deelnemen aan Krokuskriebels. Misschien door een bezoekje aan het Design Museum Gent? Het museum zelf is dicht, maar ontvangt jullie graag op een digitaal onderonsje. Alle digitale activiteiten kan je ook raadplegen via krokuskriebels.be.

Alle info op www.krokuskriebels.be
www.bednet.be
Welkom in de fabriek
Designmuseum Gent
vzw De Ouders

Persbericht: Gezinsbond
Krokuskriebels is een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met FARO en met steun van de Vlaamse overheid

Geplaatst op: 15 februari 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen