Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.
Foto: © Provincie Oost-Vlaanderen

50 jaar Het Leen

Het provinciaal domein Het Leen bestaat 50 jaar en wil die verjaardag niet ongemerkt laten voorbijgaan. Gedurende 2023 staan een heleboel activiteiten op het programma die de vele troeven van het domein aan bod willen laten komen. Lees verder en ontdek het programma.

Programma

17 februari-6 december 2023
Tentoonstelling ‘Natuur in Miniatuur
Illustrator Marijke Meersman toont met haar ontwerpen de biodiversiteit van Het Leen aan. Tentoonstelling in de inkomhal van het bosinfocentrum en een uitgestippelde wandelroute met werken in het domein. 

17 februari-6 december 2023
Speurtocht ‘De Kiekeboes’
Jonge speurders kunnen de familie Kiekeboe helpen bij hun mysterieuze avontuur in Het Leen. Tijdens een vier km lange wandeling krijgen de deelnemers tips die stap na stap het raadsel helpen ophelderen. Aan deze speurtocht is een wedstrijd verbonden.

17 februari en 18 februari van 18 tot 22 uur 2023
Bosnocturne
Laat je betoveren in een bos vol licht. Langs een parcours doorheen het bos en het arboretum staan lichtinstallaties opgesteld die het bos vanuit verschillende invalshoeken verlichten. Onderweg kunnen de bezoekers ook verpozen bij een kampvuur en meezingen met de kampvuurliedjes. Gratis, maar inschrijven is verplicht.

Zondag 7 mei van 13 tot 17 uur
Dag van het Arboretum
Op zondag 7 mei staat het arboretum van Het Leen centraal. De hele namiddag kan je er genieten van de bloeiende planten, deelnemen aan workshops en bijleren bij demonstraties. Inschrijven voor de workshops

Zondag 25 juni van 13 tot 17 uur
Speel erop Bos
De zondag voor de zomervakantie vindt in Het Leen traditioneel een grote spelnamiddag plaats met zowel rustige, kunstzinnige als avontuurlijke activiteiten voor het hele gezin. Deze editie van ‘Speel erop bos’ krijgt voor de gelegenheid een extra feestelijk tintje.

Zondag 8 oktober van 13 tot 17 uur
Dag van het Bos
Op zondag 8 oktober organiseert Het Leen een namiddag die volledig in het teken van het bos staat. Bezoekers kunnen de bosbouwmachines en sleeppaarden aan het werk zien, er zijn geleide wandendelingen en een ambachtenmarkt met aandacht voor regionale initiatieven. Om de biodiversiteit van het bos te benadrukken, wordt die dag ook de vernieuwde inventaris van de fauna en de flora van Het Leen voorgesteld.

Bron: pers.oostvlaanderen.be

Geplaatst op: 27 maart 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen