Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.
Beleef de boerderij

‘Beleef de boerderij’ klaar voor nieuwe start

Op 1 september 2023 ging het vernieuwde netwerk ‘Beleef de boerderij’ van de Provincie Oost-Vlaanderen van start. Via het netwerk van actieve land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen kunnen kinderen en volwassenen de hedendaagse land- en tuinbouw ontdekken. In Oost-Vlaanderen maak je uiteraard ook kennis met sierteeltbedrijven. Ook in het Meetjesland valt er heel wat te ontdekken, bezoek de website www.beleefdeboerderij.be, op de interactieve kaart vind je de locaties.

“93 Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven staan klaar om bezoekers te ontvangen op hun bedrijf. Het aanbod is heel divers. Je kan kiezen uit een palet aan land- en tuinbouwsectoren. Van melkvee over groenten tot sierteelt en alpaca’s … voor elk wat wils. Een op de vijf bedrijven produceert biologisch en ook nieuwe bedrijfsmodellen zoals een voedselbos zijn vertegenwoordigd.” aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

Ontdek wat er te beleven valt op een boerderij in je buurt op www.beleefdeboerderij.be.

Netwerk Beleef de boerderij

Beleef de boerderij biedt kwaliteitsvolle, educatieve boerderijbezoeken met een hoog belevingsgehalte aan. Het netwerk wil de band tussen boer en burger versterken en de hedendaagse land- en tuinbouw in alle facetten tonen. Het is opgericht door de Provincie Oost-Vlaanderen die het coördineert, begeleidt en verbindt. Naast coaching en advies zet de Provincie ook in op vormingen en educatieve activiteiten.

Subsidie landbouweducatie

Oost-Vlaamse klassen die een bezoek brengen aan een bedrijf van het netwerk kunnen een subsidie (max. 50 EUR per bezoek) aanvragen bij de Provincie.

Geplaatst op: 12 september 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen