Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.

Verblijf in zorgcentrum binnenkort onbetaalbaar

Een onbezorgde oude dag in een zorgcentrum? Het wordt voor veel mensen zo langzaam onbetaalbaar. In Assenede bouwt de vzw Zorg-Saam momenteel een nieuwe vleugel voor het woonzorgcentrum Sint-Jozef. De bouwkosten swingen daarbij stevig de pan uit en ook de stijgende rentevoeten laten de eindafrekening hoger oplopen. Hoe veel hoger? Het bouwproject komt alvast nu al de helft duurder uit dan een gelijkaardig project van Zorg-Saam dat gedurende 2022 in Eke opgeleverd werd.

Die kosten worden uiteraard doorgerekend aan de (toekomstige) bewoners. Een kamer in de nieuwbouw zou zo’n 2700 euro per maand gaan kosten. Met een gemiddeld Vlaams pensioen van 1700 euro per maand is de slotconclusie snel getrokken. Wat is de volgende stap? Ouderen op straat omdat ze het rusthuis niet meer kunnen betalen?

vzw Zorg-Saam is een groepering van 14 woonzorgcentra en 2 aanverwante WZC’s.

Geplaatst op: 04 december 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen