Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.
Foto: © De Tandem Eeklo

De Tandem wint Robocup Junior

Twee teams van GO! atheneum en leefschool De Tandem uit Eeklo namen tijdens het voorbije weekend deel aan de Robocup Junior. RoboCup Junior is een competitie met robots waar het uitwisselen van kennis, communicatie en teamwerk gestimuleerd wordt. Beide teams behaalden het podium in de discipline “Redden voor gevorderden”, waarbij ze hun robot programmeerden om een parcours af te leggen en een target van de tafel te duwen. Eén van de teams wist zelfs de hoofdprijs binnen te halen en ging met goud naar huis.

Op zondag 23 april 2023 vond het jaarlijkse RoboCup Junior in Technopolis te Mechelen plaats. Twee teams van GO! atheneum en leefschool De Tandem namen deel aan deze wedstrijd waarbij teams het met een eigen gemaakte robot tegen elkaar opnemen. Tijdens deze competitie moeten de teams hun robot een traject laten volgen en een object laten detecteren en verwijderen. Het parcours is uitdagend en de juiste samenstelling ervan is niet vooraf bekend. Via coding en programmeren gaat elk team aan de slag om hun robot het parcours zo snel mogelijk te laten afleggen.

Zowel het team uit het tweede jaar A-stroom als het team uit het zesde jaar Informaticabeheer schreven in de discipline “Redden voor gevorderden” in. Zeker voor het team uit het tweede jaar, bestaande uit Bram Mollet en Mats Lippens, was deze discipline een gewaagde keuze, waar ze als 14-jarigen de strijd aangingen met veelal teams bestaande uit 16- en 17-jarigen. Hun moed werd echter beloond, want na het doorstoten in de voorronde, bereikten ze de halve finale en strandden ze op de derde plaats met een bronzen medaille.

Het bronzen team van De Tandem RoboCup Junior
Het bronzen team van De Tandem RoboCup Junior

Hun schoolgenoten uit het zesde jaar Informaticabeheer brachten het er nog beter van af! Tom Kluskens, Tudor Rares-Eduars en Kyano De Maertelaere wisten tot en met de finale al hun tegenstanders te verschalken en de eerste plek binnen te halen. Met deze eerste plaats wisten ze ook een eventuele selectie voor het wereldkampioenschap RoboCup Junior in de wacht te slepen. Het team vijfdejaars was trots op hun medeleerlingen en blij met het behalen van de tweede plek.

Beide teams glunderen door hun successen en kijken alvast uit naar het vervolg van hun avontuur. Ook directeur Nick Van Vooren is vol van de prestaties van beide schoolteams. “Het is knap om zien welke STEM-talenten in onze school in de richtingen STEM, Technologische wetenschappen en Informaticabeheer aanwezig zijn. Met de modernisering kijk ik dan ook uit naar de STEM-richtingen Informatica- en communicatiewetenschappen en Applicatie- en databeheer die we in onze 3e graad inrichten. Ik ben bijzonder fier op wat deze leerlingen op een prestigieuze wedstrijd zoals RoboCup Junior gepresteerd hebben,” vertelt de directeur. “Ik ben ook trots dat op een warme, kwaliteitsvolle school als de onze de vele talenten van leerlingen zich volop kunnen ontwikkelen.”

Persbericht: GO! atheneum en leefschool De Tandem

Geplaatst op: 28 april 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen