Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Sinds 1926 levert HEMA het bewijs: een beter, leuker en makkelijker leven hoeft niet duur te zijn. Een unieke combinatie die je in geen enkele andere winkel vindt. Dat maakt HEMA écht HEMA.

IVM subsidieert aankoop van herbruikbaar incontinentie- en hygiënemateriaal

Sinds enkele jaren subsidieert IVM de aankoop (of huur) van herbruikbare luiers voor kinderen.
Met dit subsidiereglement wil IVM jonge gezinnen stimuleren om milieuvriendelijkere alternatieven voor wegwerpluiers een kans te geven. Meer en meer jonge gezinnen vinden de weg naar dit subsidiekanaal. Ze helpen hiermee de afvalberg verkleinen.

Op vraag vanuit de aangesloten steden en gemeenten heeft de raad van bestuur van IVM beslist om vanaf 2023 ook een subsidiereglement uit te vaardigen voor de aankoop van herbruikbaar incontinentie- of hygiënemateriaal.

De subsidie wordt gegeven voor de aankoop van herbruikbaar incontinentiemateriaal en voor herbruikbaar materiaal voor intieme hygiëne. Hieronder wordt verstaan: elke herbruikbare luier (gaande van de klassieke katoenen luier tot voorgevormde broekluier; luierbroek, inlegdoek/-vel, overbroek, nachtinleggers, luier- en overbroekje in één…), herbruikbare menstruatieslip, herbruikbaar maandverband, herbruikbaar kraamverband, herbruikbaar inlegkruisje, herbruikbaar menstruatiesponsje, herbruikbare tampon, herbruikbare menstruatiecup/menstruatiedisc en herbruikbare urineverliesslip

Het moet wel gaan om materiaal dat meermaals gebruikt kan worden. Dit wil zeggen dat deze na gebruik niet weggegooid maar gewassen én hergebruikt wordt!

Wie kan de subsidie aanvragen?

Voor deze subsidie komen personen ingeschreven in het bevolkings- of vreemdelingenregister van één van de deelnemende steden of gemeenten van IVM in aanmerking, op voorwaarde dat ze zelfstandig wonen.

Hoeveel bedraagt de subsidie?

De subsidie bedraagt 50% van de aankoopkosten (totaalsom op factuur, btw inbegrepen, excl. verzendingskosten), met een maximum subsidiebedrag van € 100.

Hoe aanvragen?

De aanvraag gebeurt met het daartoe bestemde formulier. Bij het aanvraagformulier wordt de aankoopfactuur van het incontinentiemateriaal/materiaal voor intieme hygiëne gevoegd.De factuur moet op naam van de aanvrager staan. De factuur vermeldt de producten, de prijs én datum van aankoop.

De voorwaarden voor het bekomen van een subsidie, het aanvraagformulier en het subsidiereglement staan op www.ivmmilieubeheer.be. Aanvragen kunnen ook worden ingediend via het e-loket van deze website. 

IVM
Sint-Laureinsesteenweg 29 – 9900 Eeklo
09 377 82 11
ivm@ivmmilieubeheer.be
www.ivmmilieubeheer.be

Geplaatst op: 05 februari 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen