Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Deba Meubelen is eerst en vooral een familiebedrijf, waarbij we ook alle betrokken partijen als familie beschouwen. We verkopen: meubelen, decoratie, verlichting, slaapcomfort, keukens en maatwerk.
Lievegem sluit zich aan bij Zorgbedrijf Meetjesland
Foto: © Zorgbedrijf Meetjesland

Lievegem sluit zich aan bij Zorgbedrijf Meetjesland

Lievegem sluit zich aan bij Zorgbedrijf Meetjesland ter versterking van thuiszorgdiensten. Zorgbedrijf Meetjesland is de openbare welzijnsvereniging die de woonzorgcentra, assistentiewoningen en thuiszorgdiensten uitbaat van de OCMW’s van Evergem, Maldegem en Deinze (Nevele). Het zorgbedrijf bestaat sinds 1 januari 2018 en viert zijn vijfde verjaardag nu met de aansluiting van een vierde lid: OCMW Lievegem.

Vanaf 1 januari 2024 zal de dienst gezinszorg van OCMW Lievegem worden geïntegreerd in de regionale dienst gezinszorg van het zorgbedrijf Meetjesland. 15 medewerkers maken de overstap van het OCMW Lievegem naar het zorgbedrijf. Met deze uitbreiding biedt het zorgbedrijf vanaf 2024 in deze vier gemeenten 105.000 uren gezinszorg aan met 100 verzorgenden. Deze nieuwe samenwerking tussen Zorgbedrijf Meetjesland en OCMW Lievegem belooft een sterke en lokaal verankerde publieke zorg te waarborgen.

Met een gedeelde missie om hoogwaardige en continue zorg te bieden, hebben het lokaal bestuur Lievegem en Zorgbedrijf Meetjesland de handen ineengeslagen. Leen Ysebaert (Zorgbedrijf Meetjesland): “Door onze krachten te bundelen, kunnen we de dienstverlening aan onze klanten naadloos voortzetten en staan we als zorgpartner sterk in het Meetjesland. Onze klanten staan centraal in al onze inspanningen. Samen met onze toegewijde medewerkers streven we naar een hoogstaande kwalitatieve dienstverlening, waarbij we elke dag met passie te werk gaan. We willen een warme werkgever zijn die betrokkenheid bevordert en kansen biedt aan onze medewerkers om hun talenten te benutten.”

Om een soepele overdracht te garanderen, is er een overkoepelend projectteam opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van Zorgbedrijf Meetjesland en het lokaal bestuur Lievegem. Dit team coördineert alle aspecten van de overdracht nauwlettend. Daarnaast zijn er werkgroepen ingesteld die zich buigen over HR en ICT vraagstukken, dienstorganisatie en communicatie. Een kleine roadshow werd recentelijk georganiseerd om de verzorgenden van het lokaal bestuur Lievegem kennis te laten maken met Zorgbedrijf Meetjesland.

Hilde De Graeve (gemeente Lievegem): “De integratie van Lievegem biedt talloze nieuwe mogelijkheden voor onze dienstverlening. We kijken er dan ook naar uit om samen met Zorgbedrijf Meetjesland ons succesverhaal verder te schrijven.”

Persbericht: Zorgbedrijf Meetjesland

Geplaatst op: 05 juli 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen