Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.
Meetjeslandse ramen weesgedichten
Foto: © Comeet

Meer dan 200 gedichten op Meetjeslandse ramen

Naar aanleiding van de Poëzieweek 2023 (26/1 – 1/2) pakken de Vlaamse bibliotheken opvallend uit met het grootste poëzieproject van Vlaanderen. Maar liefst 94 deelnemende bibliotheken realiseren samen in bijna honderd Vlaamse steden en gemeenten 3000 geadopteerde weesgedichten in het straatbeeld.

Regiobib Meetjesland/COMEET springt mee op de kar! Samen met de Meetjeslandse bibliotheken van Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate zorgen we voor meer dan 200 gedichten op de Meetjeslandse ramen. Vanaf 26 januari kan iedereen de gedichten overal in de straten bewonderen.

Poëzieliefhebbers in heel het Meetjesland!

De regio telt heel wat poëziefans blijkbaar, want de gedichten vlogen bij wijze van spreken de deur uit. Op weesgedichten.be kozen inwoners hun favoriete gedicht bij hun lokale bibliotheek. De selectie gedichten is zowel van bekende als nog te ontdekken dichters. De bibs konden via een oproep heel wat vrijwillige illustratoren warm maken om de gedichten aan te brengen op de ramen. Dank dus aan al die Meetjeslandse poëziefans!

Routes

Hier en daar kan je een heuse route volgen, zoals bv. in Wachtebeke (inclusief vijf gedichten van lokale auteurs), Kaprijke, Evergem of in Assenede via de IZI.TRAVEL-app (Of je scant er de QR-code bij de gedichten en vindt beeldmateriaal terug, de biografie van de auteur en het gedicht voorgelezen door de medewerkers van de bib). Inwoners van Assenede kunnen bovendien een prijs winnen voor het mooiste gedicht, geschreven met de woorden uit de weesgedichten die tijdens de fietsroute gesprokkeld kunnen worden via quizvragen in de IZI.travel app. Ook in Aalter is er een Raamgedichtenwedstrijd.

Niet te missen dus tijdens de Poëzieweek van 26 januari tot 1 februari. Check zeker de communicatiekanalen van je lokale bib en maak een literaire wandeling!

Dit project wordt in cultuurregio Meetjesland mogelijk gemaakt door Regiobib Meetjesland/COMEET.

Meer info:
https://comeet.be/nieuws-en-projecten/meer-dan-200-gedichten-op-meetjeslandse-ramen/
https://weesgedichten.be/
https://www.poezieweek.com/

Bron: persbericht Comeet

Geplaatst op: 26 januari 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen