Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Sinds 1926 levert HEMA het bewijs: een beter, leuker en makkelijker leven hoeft niet duur te zijn. Een unieke combinatie die je in geen enkele andere winkel vindt. Dat maakt HEMA écht HEMA.

Najaarscampagne kringlooptuinieren bij IVM

Benieuwd naar weetjes over ‘urban gardening’? Wat met water in de kringlooptuin? Welke juiste plaats in de tuin voor vaste planten? Over deze en nog veel meer onderwerpen plant IVM in de loop van het najaar verschillende infosessies. Experts van Vlaco vzw vertellen op boeiende en interactieve wijze over verschillende aspecten van het kringlooptuinieren.

Wie graag eens compost wil gebruiken, kan op 7 oktober bij een bezoek aan het recyclagepark bij het aanvoeren van groenafval een gratis zakje compost meenemen. Je kan het compost als bodemverbeteraar gebruiken in de border, perken, bloembakken… het loont de moeite!

Met deze initiatieven wil IVM, samen met alle aangesloten steden en gemeenten, inwoners nog eens warm maken voor kringlooptuinieren en het gebruik van compost.

10 boeiende informatiesessies

In aanloop naar de ‘Wereldvoedseldag’ (dit jaar op 16 oktober), start de sessiereeks op 2 oktober met een online webinar over het voorkomen van voedselverlies, gevolgd met tips over ‘koken met restjes’.

In de loop van oktober en november komen er nog 5 thema’s aan bod. De sessies zijn hetzij online, hetzij op locatie te volgen. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel vereist.

  • maandag 2 oktober 20u: Voedselverlies tips ‘koken met restjes’ (online)
  • maandag 9 oktober 20u: Water in de kringlooptuin (Nazareth)
  • donderdag 12 oktober 20u: Urban gardening – thuiskringlopen in de stad (Eeklo)
  • woensdag 18 oktober 20u: Kringlooptuinieren in een notendop (Maldegem)
  • maandag 23 oktober 20u: Compostgebruik in de siertuin en bloembakken (Lievegem)
  • maandag 30 oktober 20u: Vaste planten – thuiskringlopen in de stad (Aalter)
  • maandag 6 november 20u: Water in de kringlooptuin (online)
  • maandag 13 november 20u: Compostgebruik in de siertuin en bloembakken (Deinze)
  • donderdag 16 november 20u: Kringlooptuinieren in een notendop (online)
  • maandag 20 november 20u: Urban gardening – thuiskringlopen in de stad (Merelbeke)

Inschrijven kan via het formulier op www.ivmmilieubeheer.be. Voor de online sessies krijgen de deelnemers voor aanvang van de sessie een link in de mailbox. Meer toelichting over de infosessies op www.ivmmilieubeheer.be

Actiedag compost op recyclageparken op zaterdag 7 oktober

Wie op 7 oktober groenafval aanvoert op het recyclagepark, krijgt gratis een zakje compost mee naar huis. Dit compost – resultaat van een verwerkingsproces van tuinafval op de groencomposteringssite – is vrij van onkruidzaden en kan worden gebruikt als goede bodemverbeteraar. Voor wie niet zo vertrouwd is met compost: zeker eens proberen! Maximaal 1 zakje per bezoek, maar enkel zolang de voorraad strekt.

Meer over het composteringsproces en het gebruik van compost op www.ivmmilieubeheer.be. De actie wordt georganiseerd i.s.m. Vlaco vzw (www.vlaco.be)

Meer info: IVM – Sint-Laureinsesteenweg 29 9900 Eeklo – ivm@ivmmilieubeheer.be – 09 377 82 11

Bron: persbericht IVM

Geplaatst op: 27 september 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen