Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.
De Briel 13 - ontmoetingscentrum Ursel - Aalter
Foto: © Arks Architecten / Aalter

Nieuw ontmoetingscentrum voor Ursel

Het parochiecentrum De Reinaertzaal in Ursel ruimt binnenkort plaats voor een modern ontmoetingscentrum met bijhorend park. Het gebouw, met werktitel De Briel 13, zal ook de bibliotheek en buitenschoolse kinderopvang huisvesten. Lokale verenigingen kunnen vergaderen in de polyvalente ruimte op de eerste verdieping. In augustus wordt het oude gebouw gesloopt. Met het project is een budget van 2,6 miljoen gemoeid en eind 2024 zou de nieuwbouw in gebruik genomen worden.

Met warmtepompen die het gebouw koelen en verwarmen, ledverlichting en ecologische materialen staat duurzaamheid voorop. Bovendien wordt ook ingezet op het hergebruik van hemelwater (voor het sanitair en het onderhoud van het groen) én op de fiets: het gebouw is immers uitgerust met een ruime fietsenstalling.

Geplaatst op: 12 juni 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen