Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.

Wijziging afvalophaling tijdens zomermaanden

IVM vraagt inwoners het afval tijdig buiten te plaatsen in de zomermaanden. In de maanden juni, juli, augustus en september mogen de ophaalfirma’s vroeger starten met het ophalen van het huishoudelijk afval. In de zomermaanden kunnen de temperaturen hoog oplopen waardoor het voor ophaalteams vaak onaangenaam werken is eens de zon op volle kracht schijnt. Een ophaler laadt per dag al gauw een paar duizend kilo afval in de ophaalwagen.

Uit respect voor de ophaalteams, mogen de ophaalwagens tijdens de zomermaanden vroeger aan de dagtaak starten.

Wat betekent dit in de praktijk?

In gemeenten waar er nu al om 5.30u of 6.00u wordt gestart wijzigen de ophaaluren niet, maar in de overige gemeenten mag de start van de ophaalrondes worden vervroegd naar 6 uur. Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de inwoners van Assenede, Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins: in die gemeenten wijzigt het startuur gedurende de maanden juni, juli, augustus en september. Dit is zo gecommuniceerd in de ophaalkalender 2023!

IVM herinnert de inwoners er aan om tijdig het afval buiten te zetten, conform het politiereglement. Er kan worden afgeweken van wat inwoners ervaren als “het normale ophaaluur”.

Ook al wijzigt in een gemeente het startuur niet, houd er dan toch ook rekening mee dat in de zomerperiode vaak jobstudenten worden ingezet als beladers en af en toe ook vervangingschauffeurs rijden die de reguliere rondes niet optimaal kennen (bijvoorbeeld omdat ze meestal in een andere regio aan de slag zijn). 
Dat kan ertoe leiden dat sommige rondes ‘trager’ worden afgereden of sommige straten in de ronde volgens een andere volgorde worden bediend. Hierdoor kan het wel eens gebeuren dat er van het voor de inwoners ‘normale ophaaluur’ wordt afgeweken en het afval soms eens vroeger dan gebruikelijk, dan weer iets later wordt opgehaald.

Het “normale ophaaluur” kan wijzigen, dus tijdig afval buitenzetten is de boodschap! Een gouden regel: als het afval tijdig wordt buitengeplaatst, wordt het zeker meegenomen. Eens de ophaalwagen gepasseerd, komt hij niet meer terug langs!

Bron: persbericht www.ivmmilieubeheer.be

Geplaatst op: 26 mei 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen