Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Wijnbeurs

Regionale zender AVS in moeilijkheden

AVS, deel uitmakend van de recente Meetjeslandse geschiedenis, bevindt zich in woelig water. Het bedrijf, vroeger opererend vanuit Eeklo, heeft bij de ondernemingsrechtbank bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers. De schulden brengen momenteel de dagelijkse werking in het gedrang en daarom werd aan de rechtbank zes maanden uitstel van betaling gevraagd. Bij monde van hun advocaat Serge Van Eeghem laat AVS weten dat het zou gaan om historische schulden, voornamelijk achterstallige BTW en RSZ.

Hoe het verder moet met AVS is niet meteen duidelijk. De zender beschikt nog over gebouwen in Eeklo die zouden kunnen verkocht worden. Ondertussen blijft men positief. Mocht de situatie totaal hopeloos zijn zou het faillissement aangevraagd zijn, aldus Van Eeghem. Nu is er sprake van een overgangsperiode waarbij alles herbekeken wordt. Of dat voldoende is om AVS overeind te houden zal moeten blijken.

AVS werd in de vroege jaren tachtig opgericht en was in het begin vooral een Meetjeslandse zender, al lag de ambitie toen reeds bij een groter gebied. Het was meteen ook de eerste regionale zender in Vlaanderen. In 1988 werd voor het eerste echt uitgezonden en later werd de actieradius uitgebreid met Gent en Vlaamse Ardennen. De verhuis van Eeklo naar de nieuwe stek aan Flanders Expo in Gent volgde in 2001. Daarbij werd ook een eigen reclameregie opgericht.

Geplaatst op: 12 januari 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen

Bedrijvengids

Op zoek naar een vakman- of vrouw voor jouw project?
Zoek niet verder! Meetjeslander.be verzamelt voor jou alle vakmensen in de regio. Maak je keuze uit onderstaande vakgebieden.