Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Suprabazar, je vindt er alles

Tableau Vivant: kunst als uitlaatklep in coronatijd

In het voorjaar van 2020, te midden van de COVID-crisis, stond het Team Cultuur van de gemeente Lievegem voor een uitdaging. Alle geplande tentoonstellingen en voorstellingen in de cultuurcentra waren afgelast. In plaats daarvan bedacht men een alternatief onder de noemer ‘Tableau vivant’.

Met ‘Tableau vivant’ daagde het team jong en oud uit om bekende kunstwerken, zoals schilderijen en beeldhouwwerken, na te bootsen of in scène te zetten. Ze riepen mensen op om hun eigen interpretatie van deze kunstwerken te maken en die wordt nu na drie jaar een reizende fysieke tentoonstelling.

Bekende en minder bekende inwoners van de gemeente grepen de uitdaging met beide handen aan. Facebook werd het platform waarop alle creatieve resultaten werden verzameld. Virtueel ontstond er een indrukwekkende tentoonstelling die de diversiteit en talenten van de gemeenschap weerspiegelde. Het succes van ‘Tableau vivant’ bewees dat zelfs in moeilijke tijden de kracht van kunst en cultuur mensen samen kon brengen ondanks de toen noodzakelijke afstand.

De tentoonstelling zal verschillende plaatsen aandoen.

Tableau Vivant

In augustus 2023 in WZC De Linde, Schoolstraat 33, 9950 Waarschoot. Toegankelijk van woensdag tot zondag tussen 14u en 17u.

Wie nog wil deelnemen stuurt een e-mail naar cultuur@lievegem.be.

Geplaatst op: 26 juli 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen