Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Deba Meubelen is eerst en vooral een familiebedrijf, waarbij we ook alle betrokken partijen als familie beschouwen. We verkopen: meubelen, decoratie, verlichting, slaapcomfort, keukens en maatwerk.
Foto: © Imagine

Vuurwerkverbod in gehele provincie Oost-Vlaanderen

Het afsteken van particulier vuurwerk tijdens het eindejaar wordt verboden voor de gehele provincie Oost-Vlaanderen. Dit kondigde gouverneur Carina Van Cauter gisteren aan. Tijdens nieuwjaarsnacht worden hevige windstoten verwacht, mogelijk met een kracht tot zes beaufort, en het gebruik van vuurwerk wordt dan extra gevaarlijk. Het verbod geldt van 29 januari tot 2 januari. In veel gemeenten was er daarvoor al een verbod ingesteld. Het is niet onmogelijk dat nog meer provincies volgen.

Vuurwerk is een verzamelnaam voor explosieve stoffen die worden gebruikt om kleurrijke lichteffecten en/of harde knallen te produceren. Het wordt vaak gebruikt bij festiviteiten, zoals oud en nieuw, om speciale gelegenheden te vieren. Vuurwerk kan bestaan uit verschillende soorten, zoals vuurpijlen, knalvuurwerk, siervuurwerk en grondvuurwerk. Het is belangrijk om voorzichtig met vuurwerk om te gaan, gezien de potentiële gevaren. Veiligheidsvoorschriften moeten altijd worden gevolgd om letsel te voorkomen.

Geplaatst op: 30 december 2023

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen