Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.

Boerenprotest in Gentse haven

Ondanks de dreiging van boetes waren deze morgen tientallen tractors onderweg naar de Gentse haven. Opnieuw nemen de actievoerders de turborontonde aan Eurosilo en de Cosmosrotonde nabij ArceloMittal in het vizier. Ook Zelzatebrug zou opnieuw kunnen versperd worden. Op dit moment lijkt men nog niet overgegaan te zijn tot volledige blokkade. North Sea Port verspreidde gisteren nog onderstaand persbericht aangaande hun standpunt.

North Sea Port zal ingrijpen bij uit de hand lopend boerenprotest

Naar aanleiding van het aangekondigde boerenprotest in het Gentse deel van North Sea Port op donderdag 14 maart 2024 zal, indien nodig, het havenbedrijf ingrijpen.

Het havenbedrijf North Sea Port staat mee in voor de veiligheid in het havengebied. In het bijzonder voor het beheer van de toegang tot havengebied, het bewaken en bewaren van de veiligheid en het verzekeren van een vlot scheepvaartverkeer. In samenspraak met de gouverneur van Oost-Vlaanderen en de veiligheidsdiensten wordt er gemonitord waar welke acties plaatsvinden.

Bij hinder op de wegen en rotondes in en rond het havengebied, aan terminals en havenfaciliteiten, en aan bruggen over het Kanaal Gent-Terneuzen zal er worden opgetreden. Het havenbedrijf heeft daartoe alle juridische middelen in handen, met inbegrip van een juridische beschikking om blokkades op te heffen.

Rekening houdend met de gevolgen van de acties zullen deze middelen worden ingezet. Dit om de veiligheid in het havengebied en de vrije scheepvaart te kunnen garanderen, de kritische haveninfrastructuur en installaties te beschermen en economische schade te voorkomen.

Bron: persbericht North Sea Port

Geplaatst op: 14 maart 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen