Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.
Foto: © Brouwerij Broers

Crowdfunding van brouwerij Broers in kerk Overslag

Na een openbare procedure werd in oktober 2021 bekend dat Brouwerij Broers uit Wachtebeke voor een nieuwe bestemming van de O.L.V. Kerk te Overslag, Wachtebeke zou zorgen. De brouwers werden als beste kandidaat gekozen om een private invulling te verzorgen in combinatie met een minimale publieke toegankelijkheid voor de lokale gemeenschap. Het gaat om een erfpacht waarbij de overeenkomst kosteloos wordt toegestaan voor een periode van 15 jaar (verlengbaar). Bij deze gelegenheid wordt ook een nieuwe crowdfunding gestart.

De Messe

De Messe, lokaal dialect voor misviering maar ook Duits voor een evenementenhal, wordt ook de uiteindelijke naam van het nieuwe project. Het project omvat een brouwerij met bijhorende proeflokaal waar van de huisgebrouwen bieren kan worden genoten. Daarnaast is er echter ook nog ruimte voor een evenementenruimte die kan worden ingezet voor culturele evenementen, privéfeesten, productvoorstellingen, teambuildings,… De brouwers werken verder op de basis die gelegd is in de pop-up, en gaan verder op zoek naar andere organisaties en waardevolle samenwerkingen om de agenda op te vullen.

In het proeflokaal kunnen de bieren uiteraard worden aangekocht om mee te nemen. Daarnaast komt er een aanbod van andere heerlijke streekproducten. Via de webshop van Smaak-van-Waas kan je ook verse producten bestellen en afhalen in De Messe.

Levenslang bier

Crowdfunding is niet nieuw voor Brouwerij Broers. Voor de opstart van de eigen brouwerij en een paar jaar later voor een eerst uitbreiding werd reeds een groot deel van de financiering opgehaald bij bierliefhebbers. Wegens het succes van deze vorige acties gaan ze nu opnieuw volgens het beproefde recept aan de slag.

Onder de naam “Beer for Life” kan je een certificaat aankopen dat recht geeft op levenslang bier! Elk jaar kan je met je certificaat 12*33cl van het gamma van de brouwerij ophalen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een dagje te komen meedraaien in de brouwerij, een all-in feestje te organiseren of zelfs je eigen unieke bier te komen brouwen!

Meer info over de crowdfunding.

Bron: persbericht Brouwerij Broers/De Messe

Geplaatst op: 27 februari 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen