Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Het betoverende Plopsa Hotel in De Panne telt 117 gethematiseerde kamers, een luxueus restaurant met aanpalend buitenterras, twee bars, drie vergaderzalen en een indrukkwekkende foyer.

Daan Schalck ook voor de volgende zes jaar CEO North Sea Port

De huidige CEO van North Sea Port, Daan Schalck, zal de volgende zes jaar de leiding blijven nemen over het havenbedrijf van de Nederlands-Vlaamse fusiehaven. Dat heeft het bestuur unaniem beslist. Met als grote ambitie de haven verder uitbouwen als Europese speler en de klanten nog meer centraal te zetten.

Daan Schalck werd op 29 juni 2018 aangesteld als CEO van North Sea Port voor een mandaat van zes jaar. Gedurende twee jaar voerde hij dit mandaat uit met co-CEO Jan Lagasse. De fusie tussen Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen) en het havenbedrijf Gent kwam onder meer onder de dynamiek van beide toenmalige CEO’s tot stand en ging op 1 januari 2018 officieel van start. Na het vertrek van Lagasse in september 2020 bleef Daan Schalck als enige CEO aan boord en nu wordt zijn mandaat met nog eens zes jaar verlengd, tot 2030.

Wie is Daan Schalck?

Daan Schalck werd in 1963 geboren in Gent (België). Na zijn studies aan de Universiteit van Gent startte hij in 1988 zijn loopbaan in de drinkwatersector. Tussen 1995 en 1999 was hij adviseur economie en havens bij de verantwoordelijke schepen van het Gentse stadsbestuur. Van 1999 tot 2004 zetelde hij als verkozene in het Federaal Parlement in België, waar hij zich specialiseerde in overheidsbedrijven en mobiliteit.

In 2004 maakte Daan Schalck de overstap naar de privésector en ging aan de slag bij Ernst & Young. De havenwereld bleef hem echter boeien. In 2007 werd hij algemeen directeur van de Maatschappij die op de linkeroever van de Schelde het grondbeleid voor de Antwerpse haven doet. In juni 2009 keerde hij als CEO van het Gentse havenbedrijf terug naar zijn geboortestad.

Na de fusie van het Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports werd Daan Schalck in juni 2018 voor zes jaar CEO van het havenbedrijf North Sea Port. Nu wordt zijn mandaat voor nog eens zes jaar verlengd, tot 2030. Daan Schalck was tot juli 2023 voorzitter van de Mobiliteitsraad van Vlaanderen, de strategische adviesraad van de Vlaamse regering. Hij is gastprofessor aan de Universiteit Gent en tevens ondervoorzitter bij de European Sea Ports Organisation (ESPO).

Bron: persbericht North Sea Port

Geplaatst op: 23 april 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen