Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Deba Meubelen is eerst en vooral een familiebedrijf, waarbij we ook alle betrokken partijen als familie beschouwen. We verkopen: meubelen, decoratie, verlichting, slaapcomfort, keukens en maatwerk.
De Kring Boekhoute
Foto: © Lokaal Sterk!

De Kring blijft het hart van Boekhoute

Lokaal Sterk! zet zich in voor het behoud van het eetcafé en parochiezaal. De huidige uitbaters van eetcafé en parochiezaal De Kring hebben beslist om wegens gezondheidsredenen hun taken in de loop van september stop te zetten. “Meteen na deze aankondiging ging een golf van ongerustheid door Boekhoute”, zegt Trees Van Eykeren (lijsttrekker Lokaal Sterk!).

“En dat is meer dan terecht, want De Kring is het hart van Boekhoute: om een koffie te drinken of iets kleins te eten, in het café of op één van de mooiste terrassen van het Meetjesland. Het is een stopplaats voor de fietsers die onze streek komen bezoeken, maar ook de thuis van vele Boekhoutse verenigingen. De Koninklijke fanfare houdt er haar wekelijkse repetities, FERM organiseert er haar wafelbak, er zijn koffietafels, eetfestijnen, lezingen en ga zo maar door.”

“Daarom zijn we meteen in gesprek gegaan met de voorzitter van de vzw Parochiale Werken die eigenaar is van de gebouwen, pastoor Etienne Miji, om te pleiten voor het voortbestaan van De Kring”, zegt Rudy Dumeez van Lokaal Sterk!, “Gelukkig zitten we op dezelfde golflengte en heeft hij meteen verzekerd dat er geen sprake is van het verdwijnen van De Kring. Er zijn zelfs enkele investeringen gepland die zullen uitgevoerd worden en de vzw Parochiale Werken zal op zoek gaan naar een nieuwe uitbater.”

“De Boekhoutse inwoners vinden dat hun dorp stilaan doodbloedt”, gaat Trees verder. “Er is bijna geen openbaar vervoer meer, winkels verdwijnen, het algemeen onderhoud laat soms te wensen over, de BOU8 blijft er maar liggen. Moest De Kring verdwijnen, dan zou dat echt rampzalig zijn voor de lokale gemeenschap en het verenigingsleven in Boekhoute. We delen die bezorgdheden en willen ondersteuning geven aan alle initiatieven die deze prachtige deelgemeente positieve stimulansen geven.”

Lokaal Sterk!
Eind vorig jaar besloten de lokale afdelingen van Open Vld en cd&v om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de handen in elkaar te slaan. Onder de naam Lokaal Sterk! trekken ze naar de kiezer met een ambitieus, maar vooral verbindend project voor Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo. Beide partijen zijn alvast enthousiast en noemen het zelf: “de ideale mix van vertrouwen én vernieuwing”. Lokaal Sterk! wil Assenede transformeren tot een toekomstbestendige gemeente waar het goed is om te wonen, te werken en te leven.

Op de foto, van links naar rechts: Rudy Dumeez, uitbaters: Christian, De Witte & Tamara Van Vooren, Trees Van Eykeren

Persbericht: Jan Pieter Boodts voor Lokaal Sterk!

Geplaatst op: 13 juni 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen