Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Scarlet is een telecombedrijf dat telefonie, digitale televisie, internet en GSM-diensten aanbiedt.
Groentegem De Zwaluw
Foto: © Groentegem.be

Groentegem en de Zwaluw lanceren 7 april Ik ken mijn boer campagne

De “Ik ken mijn boer” campagne, uit de schoot van Plukboerderij Grondig in Heusden, wordt mee gedragen door 13 biologische korte keten boeren in en rond het Gentse. Tijdens de jaarlijkse lammetjesdag op bioboerderij de Zwaluw wordt de start van de campagne in Lievegem afgetrapt. De campagne wil een positief verhaal uitdragen waarin de voordelen van korte keten landbouw voor boeren, klanten en natuur centraal staan. In Lievegem doen ook nog CSA De Molenkouter en De Verwildering mee.

Er groeit op de Vlaamse akkers een beweging van voedselproducenten en verwerkers die het anders willen doen; produceren met nauwe betrokkenheid van de consument en in samenwerking met de omringende natuur. “Vaak worden landbouw en natuur tegenover elkaar geplaatst, maar dat is niet waar” vertelt boerin Laura van Groentegem, “Als boer hebben we de natuur nodig: denk aan bestuiving van onze gewassen, bodemvruchtbaarheid, natuurlijke ziekte- en plaagbestrijding,…”

Met de campagne ‘Ik ken mijn boer’, ondersteund door de voedselraad van stad Gent, willen lokale producenten ook sociale en economische duurzaamheid in de kijker zetten. “Ik zie welk werk er kruipt in de teelt van de groenten die ik elke dag eet.” zegt klant van Groentegem Rebekka. “Daardoor ga ik veel bewuster om met voedsel in het algemeen. Het is ook fijn te weten dat de boeren een degelijk inkomen krijgen, ook al betaal ik helemaal niet meer dan in de supermarkt.”

Op de lammetjesdag op 7 april kan iedereen die trots zijn lokale boer wil steunen gratis een eigen t-shirt of ander stuk textiel laten bedrukken met het “Ik ken mijn boer” logo. Ook zullen er fietskaartjes en posters te verkrijgen zijn.

De Lammetjesdag vindt plaats op 7 april van 10 tot 16u op Bioboerderij De Zwaluw, Verbindingsweg 66, Lovendegem. De stempelactie gaat door van 13u tot 15u. Breng je eigen licht gekleurd strijkbaar textiel mee. Om 11u en om 14u kan je een gratis rondleiding volgen op zelfoogstboerderij Groentegem

Info:
Laura Eschauzier
info@groentegem.be
0472 89 59 25

Geplaatst op: 03 april 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen