Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.
Foto: © Lokaal Sterk!

Lokaal Sterk! presenteert zes nieuwe gezichten

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar blijft Lokaal Sterk!, de ambitieuze samenwerking tussen de lokale afdelingen van Open Vld en cd&v in Assenede, zijn belofte van vernieuwing en verbinding waarmaken. Vandaag kondigen ze met veel enthousiasme zes nieuwe kandidaten aan die het team komen versterken: Eveline De Bleeker, Elise Willems, Kris Hinssen, Hilde De Weweire, Paul Cammaert, en Frederique De Wever.

Eerder was al bekend gemaakt dat de lijst getrokken wordt door juriste en kabinetsmedewerker Trees Van Eykeren. Op de tweede plaats vinden we huidig schepen David Vercauteren terug en de derde plaats wordt ingevuld door gemeenteraadsvoorzitter en onderneemster Lieve Goethals.

Deze zes gedreven mensen brengen een waaier aan ervaring, passie, en nieuwe ideeën met zich mee, die perfect aansluiten bij de kernwaarden en doelstellingen van Lokaal Sterk!.

“Met hun inzet en toewijding zijn wij ervan overtuigd dat we Assenede en haar deelgemeenten Bassevelde, Boekhoute, en Oosteeklo nog sterker kunnen maken. Hun diverse achtergronden en vaardigheden zullen ons helpen om onze vijf belangrijke inhoudelijke pijlers van Lokaal Sterk! – lokale verbondenheid, sterke en toegankelijke dienstverlening, een levendige gemeente, veilige fiets- en wandelroutes, en een net en duurzaam Assenede – verder vorm te geven.” aldus Lieve Goethals en Trees Van Eykeren.

Eveline De Bleeker (landbouwer – 46 jaar)
“Ik baat samen met mijn man een varkensbedrijf uit. Daarnaast wil ik mij engageren om een bredere rol in onze gemeente op te nemen. Ik streef ernaar om de stem van vrouwen te versterken in ons beleid. Mijn passie ligt bij landbouw, jeugd en sociale zaken. Ik geloof dat door samen te werken we een inclusievere en rechtvaardigere gemeenschap kunnen bouwen voor iedereen.”

Elise Willems (notarieel jurist – 31 jaar)
“Ik ben Elise, geboren en getogen in Bassevelde, en heb een diploma rechten, criminologie en een master in het notariaat. Ik heb allesbehalve “een zittend gat” en daarom werk ik ook nog als flexijobber in de frituur tegenover mijn deur (‘t Ezelken). Ik wil dat iedereen (altijd) zijn of haar verhaal kan doen en het gevoel krijgt dat er geluisterd wordt en desgevallend naar oplossingen gezocht wordt.”

Kris Hinssen (robot optimizer – 54 jaar)
“Als iemand die zijn leven heeft gewijd aan sport, gemeenschap en duurzaamheid, wil ik mijn ervaring en passie gebruiken om onze gemeente te verbeteren. Mijn doel? Een veiligere, levendigere en meer verbonden gemeenschap voor ons en onze kinderen. Laten we samenwerken voor een betere toekomst!”

Hilde De Weweire (onthaalouder – 43 jaar)
“Ik sta voor het versterken van onze gemeenschap door het ondersteunen van kinderopvang, het beschermen van zwakke weggebruikers, en het bevorderen van onze lokale landbouw en toerisme. Met diepe wortels in Assenede en een hart voor onze gemeente, zet ik mij in voor een bloeiende toekomst.”

Paul Cammaert (huisarts – 68 jaar)
“Als huisarts heb ik altijd een luisterend oor geboden en de gezondheid van mijn gemeenschap vooropgesteld. Nu streef ik ernaar om de wegen en voetpaden van Assenede te verbeteren, onze prachtige natuur te beschermen, en sport te bevorderen. Ik ken de gevoeligheden van onze gemeenschap en ben vastberaden om die aan te pakken.”

Frederique De Wever (bediende – 44 jaar)
“Met een hart vol passie voor gemeenschap en verantwoordelijkheid, stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Mijn ervaring in leiderschap en organisatie, geworteld in zowel mijn professionele achtergrond bij TotalEnergies als mijn engagement in lokale sport- en vrijetijdsorganisaties, drijft mij om onze gemeente te dienen en te verbeteren. Samen bouwen we aan een toekomst waarin elke inwoner zich gehoord en gewaardeerd voelt.”

Foto: van links naar rechts: Hilde De Weweire, Kris Hinssen, Frederique De Wever, Paul Cammaert, Elise Willems en Eveline De Bleeker
Persbericht: Lokaal Sterk! – Jan Pieter Boodts

Wie zijn Lokaal Sterk! Assenede?

Eind vorig jaar besloten de lokale afdelingen van cd&v en Open Vld om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de handen in elkaar te slaan. Onder de naam Lokaal Sterk! trekken ze naar de kiezer met een ambitieus, maar vooral verbindend project voor Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo. Beide partijen zijn alvast enthousiast en noemen het zelf: “de ideale mix van vertrouwen én vernieuwing”. Lokaal Sterk! wil Assenede transformeren tot een toekomstbestendige gemeente waar het goed is om te wonen, te werken en te leven.

Geplaatst op: 12 maart 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen