Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Suprabazar, je vindt er alles
Sluizencomplex Terneuzen - North Sea Port
Foto: © North Sea Port

Nieuwe Sluis in Terneuzen in oktober officieel open

De officiële opening van de Nieuwe Sluis zal plaatsvinden in oktober 2024. Met deze opening zijn de Noordzeesluizen klaar voor de toekomst en wordt het startsein gegeven voor verschillende festiviteiten.

De werkzaamheden voor de bouw van de Nieuwe Sluis zitten in een laatste fase. Momenteel wordt er werk gemaakt van de festiviteiten voor de opening. Naast de officiële opening zal er ook een ‘Open Dag’ op het Noordzeesluizencomplex georganiseerd worden. Dan kan je het sluizencomplex bezoeken en mee feesten.

De komende maanden wordt via de website www.noordzeesluizen.eu alle nieuws gecommuniceerd over de opening van de Nieuwe Sluis. Exacte data volgen.

Toekomst van het sluizencomplex en belang voor North Sea Port

De drie Noordzeesluizen, zoals sinds kort het sluizencomplex in Terneuzen wordt genoemd, verbinden de Westerschelde met het Kanaal Gent-Terneuzen. De Nieuwe Sluis wordt een pak groter dan de bestaande Westsluis. Zo komt de deur naar het kanaal tussen Terneuzen en Gent wijd open te staan voor grotere zeeschepen dan vandaag.

Dat biedt tal van voordelen. De bedrijven in de kanaalzone krijgen bijkomende groeikansen. Met grotere schepen kunnen ze meer goederen in één beweging binnenhalen, wat hun logistieke kosten verlaagt en hun concurrentiepositie versterkt. Het steeds drukkere zee- en binnenvaartverkeer zal vlotter door het sluizencomplex kunnen passeren omdat er meer schutcapaciteit beschikbaar is. Het gevaar dat het uitvallen van de Westsluis de bediening van de Kanaalzone voor grotere schepen blokkeert, valt hiermee weg.

Wanneer de sluis opengaat, begint voor North Sea Port een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis.

Bron: North Sea Port

Geplaatst op: 27 maart 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen