Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Deba Meubelen is eerst en vooral een familiebedrijf, waarbij we ook alle betrokken partijen als familie beschouwen. We verkopen: meubelen, decoratie, verlichting, slaapcomfort, keukens en maatwerk.

North Sea Port sluit via Vlissingen en Terneuzen aan bij Portbase

Portbase maakt een koppeling met North Sea Port, daardoor is hergebruik van data uit de logistieke keten mogelijk voor de hele digitale havencommunity in Nederland. Zo maakt North Sea Port deel uit van de Nederlandse digitale havengemeenschap, wat eenvoudiger is voor hun klanten.

Al jarenlang onderhoudt havenbedrijf North Sea Port nauwe contacten met Portbase. Met een nieuwe digitale strategie is er de keuze gemaakt om de Zeeuwse havens Vlissingen en Terneuzen aan te sluiten bij Portbase. Voortaan kunnen data over de logistieke keten in de Zeeuwse havens via het Port Community System (PCS) van Portbase in heel Nederland worden gebruikt. Daarmee wordt het meldingsproces in de logistieke keten eenvoudiger voor de klanten.

Door aan te sluiten bij het Port Community System van Portbase maken we als North Sea Port deel uit van de digitale havengemeenschap voor alle havens in Nederland. Dit past bij onze ambitie om onze digitale diensten verder uit te bouwen. Bovendien biedt deze samenwerking voor onze klanten, rederijen en scheepsagenten het grote voordeel van eenvoud. Als fusiehaven weten we maar al te goed dat dit een échte meerwaarde is.” 

Peter Van Parys, COO van North Sea Port

Slimste havencommunity 

Ook de stem van de klant is hiermee gehoord. Want die heeft hiermee in alle eenvoud een ‘one stop shop’ voor alle Nederlandse havens. In Vlissingen en Terneuzen werd al wel door de Zeeuwse havengemeenschap gebruik gemaakt van het Port Community System van Portbase.

Bijvoorbeeld voor de aangiften voor het binnenbrengen van goederen bij de Douane, de douanevoormeldingen. Maar nu gaan ook de havenmeestermeldingen via het PCS van Portbase. Inmiddels heeft een succesvolle proef plaatsgevonden voor ‘Melding Schip’, de eerste service waar North Sea Port op aansluit. Zo kan een schip zich nu ook vlot via Portbase aanmelden alvorens het effectief de haven binnenvaart. 

Wat is Portbase?

Portbase is een dochteronderneming van de havens van Rotterdam (75%) en Amsterdam (25%). Het zorgt ervoor dat de digitale haveninfrastructuur en de kernprocessen in alle Nederlandse havens digitaal goed op orde zijn.

Portbase is een not-for-profit organisatie die cost-based opereert en een neutrale positie heeft in de Nederlandse havens. Ze acteert als regisseur om partijen bij elkaar te brengen, maakt afspraken om samenwerking te bevorderen en beheert het Nederlandse Port Community System dat alle partijen in de logistieke ketens digitaal aan elkaar verbindt.

Portbase faciliteert datadeling tussen bedrijven en informatie-uitwisseling met overheden zodat iedereen sneller, efficiënter en tegen lagere kosten kan werken. Samen met de groeiende community (6.200 nationale en internationale organisaties) maakt Portbase het delen van data steeds waardevoller. 

Bron: persbericht North Sea Port

Geplaatst op: 27 juni 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen