Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Al sinds 1995 is Bodyenfitshop.nl werkzaam op het gebied van sportvoeding, voedingssupplementen en dieetproducten.
Lotenhulle pastorij
Foto: © Gemeente Aalter

Pastorij Lotenhulle maakt plaats voor multifunctionele ruimte

In Lotenhulle is de voormalige pastorij omgevormd tot een multifunctioneel gebouw ten dienste van de Lootse verenigingen. Alle inwoners van Lotenhulle zijn op zondag 30 juni 2024 welkom om een kijkje te nemen in hun ‘Pastorije’, dat het bruisend hart van het dorp wordt.

Het gelijkvloers van de pastorij werd na de renovatie in 2018 reeds ingericht tot buitenschoolse kinderopvang. Sindsdien beschikt Het Lobolleke over een comfortabele, nieuwe thuis, dichtbij de school. Recent werden ook de twee bovenverdiepingen om tot multifunctionele ruimtes.

Repetitie- en exporuimte

De Koninklijke Muziekvereniging Sint-Ceciliavrienden Lotenhulle verkrijgt op de eerste verdieping een nieuw repetitielokaal met plek voor instrumenten, partituren, kostuums… Die ruimte kan ook ingezet worden voor andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld de organisatie van tentoonstellingen.

Vergaderen en lezingen

De zolderverdieping vormt een multifunctionele zaal voor de socio-culturele verenigingen: zij krijgen er niet alleen een vergaderplek bij, maar ook een mooie locatie voor lezingen, workshops en andere activiteiten. Beide verdiepingen kunnen los van elkaar, maar ook samen gebruikt worden. Activiteiten zoals een ontbijt of eetfestijn worden niet toegelaten in de Pastorije. Daarvoor blijft het ontmoetingscentrum uitermate geschikt. Een drink tijdens een vergadering of na een lezing kan uiteraard wel.

Ontmoetingscentrum

Beide verdiepingen hebben een oppervlakte van om en bij de 125 m² en een maximumcapaciteit van 80 personen. Het gebouw is uitgerust met elektronische toegangscontrole, lift, ledverlichting en wifi. De ruimtes zullen verwarmd en (beperkt) gekoeld worden met een warmtepomp. Op de eerste verdieping zijn aan de tuinzijde zonneschermen voorzien en werd een akoestisch plafond geplaatst. Het lokaal bestuur investeert 520.000 euro in het gebouw uit 1841.

Lotenhullenaren

Inwoners van Lotenhulle en de lokale verenigingen kunnen het nieuwe bruisend hart van hun dorp komen ontdekken tijdens de feestelijke opening op zondag 30 juni 2024, van 11.00 u tot 13.00 u. Inschrijven is verplicht via tel. 09 325 22 00 of op www.aalter.be/receptie-pastorije, tegen ten laatste maandag 24 juni 2024.

Bron: persbericht gemeente Aalter

Geplaatst op: 21 juni 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen