Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Scarlet is een telecombedrijf dat telefonie, digitale televisie, internet en GSM-diensten aanbiedt.
PortWatch
Foto: © PortWatch / North Sea Port

PortWatch versterkt beveiliging van de Belgische havens

Verdachte situaties in Belgische zeehavens kunnen voortaan gemeld worden op het nieuwe meldpunt PortWatch. Meer ogen en oren op het terrein dienen om de georganiseerde misdaad terug te dringen.

Criminele activiteiten in de Belgische havens nemen vele verschillende vormen aan zoals drugssmokkel, verdachte personen en voertuigen, gaten in omheiningen of toegangsbadges die doorgegeven worden. Vanaf 6 maart kan iedereen die iets verdachts ziet of hoort – havenarbeiders, vrachtwagenchauffeurs,… – dat melden op www.portwatch.be.

Dit nieuwe platform in de strijd tegen georganiseerde misdaad komt er op initiatief van de Belgische minister van Noordzee, de FOD Mobiliteit en Vervoer en de Federale Gerechtelijke Politie. Het nieuwe meldpunt werd op woensdag 6 maart door de minister voorgesteld in Gent, in North Sea Port.

Een melding maken kan volledig anoniem. Het platform moet een antwoord bieden op de huidige versnippering aan meldpunten in ons land. Vandaag bestaan er verschillende meldpunten (onder meer het meldpunt HAVIK in het Gentse deel van onze haven) gericht op specifieke vormen van criminaliteit, zoals drugssmokkel, en voor verschillende locaties en doelgroepen. Al die meldpunten worden geïntegreerd in het nieuwe platform PortWatch. Op PortWatch.be kan je elke verdachte situatie melden, ongeacht in welke haven je je bevindt. Dat is extra handig voor wie in verschillende havens komt, zoals vrachtwagenchauffeurs.

Bron: nieuwsbericht North Sea Port

Geplaatst op: 06 maart 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen