Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Al sinds 1995 is Bodyenfitshop.nl werkzaam op het gebied van sportvoeding, voedingssupplementen en dieetproducten.
Foto: © Provincie Oost-Vlaanderen

Route Europa: verkiezingsspel voor 16-18 jarigen

Op donderdag 11 januari werd het ‘Route Europa’-verkiezingsspel gelanceerd op de IVG-school in Gent. Het spel laat leerlingen uit de derde graad kennismaken met Europa en de belangrijkste Europese thema’s. Met de Europese verkiezingen aan de horizon wil Europa Direct Oost-Vlaanderen hen warm maken voor de Europese verkiezingen op 9 juni, want ook 16-jarigen mogen gaan stemmen.

Het initiatief maakt jongeren uit de derde graad van het middelbaar onderwijs op een speelse wijze vertrouwd met de cruciale Europese beleidsthema’s, de werking van de Europese instellingen en de betekenis van de Europese verkiezingen.

Het startschot van ‘Route Europa’ vond op donderdagmorgen 11 januari plaats op de IVG-school in Gent. De leerlingen maakten als eerste kennis met dit innovatieve verkiezingsspel. Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking, sloot de inspirerende ochtend gevuld met leerzame ervaringen af.

Europa Direct Oost-Vlaanderen biedt alle secundaire scholen in de provincie de kans om ‘Route Europa’ kosteloos te downloaden en/of te ontlenen via hun platform. Het initiatief betrekt jongeren op een interactieve en boeiende manier bij de essentiële aspecten van de Europese politiek en moedigt hen aan om actief deel te nemen aan het democratische proces.

Route Europa kwam tot stand in samenwerking met het Belgische Europa Direct netwerk, Europahuis Ryckevelde, het Verbindingsbureau van het Europees Parlement in België en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België.

Meer info: Route Europa

Persbericht: Provincie Oost-Vlaanderen

Geplaatst op: 11 januari 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen