Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
De bekendste naam onder bewuste consumenten met een aanbod dat zijn pluimen op het internet reeds verdiend heeft: uw garantie voor een geslaagd partnership!

Situatie afbraak oude Meulestedebrug

Het verkeer zal vanaf dinsdagmorgen 9 januari 2024 over de noordelijke helft van de nieuwe Meulestedebrug verlopen. De oude Meulestedebrug zal tijdens de daaropvolgende weekends worden afgebroken.

Deze wissel houdt ook aanpassingen van de verkeerssignalisatie in. Het fiets- en autoverkeer moet naar de nieuwe brughelft worden geleid. Die aanpassing doen we tijdens de nacht van maandag 8 januari op dinsdag 9 januari zonder onderbreking van het wegverkeer. Aan de omleidingen wijzigt niets. Straten met eenrichtingsverkeer blijven eenrichtingsverkeer. 

Het fietsverkeer over de brug zal vanaf 9 januari via het fietspad op de nieuwe brug moeten rijden. Daarvoor komt er een nieuwe tijdelijke fietsoversteek in de New-Orleansstraat ter hoogte van de Meeuwstraat. Fietsers zullen er groen licht moeten aanvragen met een drukknop. Ter hoogte van de Pantserschipstraat/Aakstraat kunnen fietsers de Zeeschipstraat oversteken tijdens de groen-vierkantfase van dit lichtengeregeld kruispunt.

Voor de afbraak van de oude Meulestedebrug zal de nieuwe Meulestedebrug gedurende twee weekends onderbroken zijn:

  • van zaterdag 13 januari om 5 uur tot en met zondag 14 januari 2024 om 22 uur en
  • van zaterdag 20 januari om 5 uur tot en met zondag 21 januari 2024 om 22 uur

De onderbreking situeert zich tussen de kruispunten New-Orleansstraat/Meeuwstraat en Zeeschipstraat/Pantserschipstraat/Aakstraat. De kruispunten zelf blijven open. Tijdens deze weekends ontmantelen we de oude brug en voeren we het schroot af. We slopen ook het bedieningsgebouw op de hoek van de Wondelgemkaai met de Zeeschipstraat.

Zowel om de nieuwe brughelft in gebruik te kunnen nemen als voor de sloop van de oude brug moeten de weersomstandigheden goed zijn. Aanpassingen aan de planning blijven daarom mogelijk. De meest actuele informatie staat op www.meulestedebrug.be.

Communicatie: De Vlaamse Waterweg

Geplaatst op: 05 januari 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen