Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
De bekendste naam onder bewuste consumenten met een aanbod dat zijn pluimen op het internet reeds verdiend heeft: uw garantie voor een geslaagd partnership!
Incident met hoogspanningskabels Lievegem-Evergem
Foto: © Archiefbeeld © kameleon.media

Start herstellingswerken aan afgebroken hoogspanningsmasten in Vinderhoute

Netbeheerder Elia is gestart met herstellingswerken aan de twee hoogspanningsmasten en de luchtlijn in Vinderhoute (Lievegem). De twee hoogspanningsmasten aan de Lievetragel en de Neerstraat plooiden eind februari samen, nadat een kraan op een schip op het kanaal tussen Gent en Brugge de luchtlijn raakte. Elia verstevigde tijdelijk de masten en de luchtlijn om de bevoorradingszekerheid in de regio te behouden, maar start nu met definitieve herstellingswerken.

De afgebroken luchtlijn kwam op twee huizen en een drukke steenweg terecht. Er vielen gelukkig geen gewonden en er was (na een korte stroomonderbreking in Deinze) geen belastingverlies. De hinder lokaal bleef dus beperkt tot verkeershinder, aangezien de N9 moest afgesloten worden. Eind februari werden de masten verstevigd, zodat de luchtlijn opnieuw kon opgebouwd worden, een tijdelijke maatregel in afwachting van definitieve herstellingswerken.

Opbouw masten

Elia ging in tussentijd op zoek naar een aannemer om de definitieve herstellingswerken uit te voeren. De voorbereidende werken zijn midden mei gestart. De getroffen hoogspanningsmasten, aan Lievetragel en Neerstraat, werden afgebroken. In de loop van juni zullen de nieuwe masten opgebouwd worden.

De hinder voor omwonenden zal beperkt zijn. De werken brengen wel wat hinder mee voor SK Vinderhoute, maar Elia engageert zich om de voetbalterreinen te herstellen. Wanneer de masten opgebouwd zijn, zullen volgens de huidige planning begin juli de geleiders tussen de masten getrokken worden via helikopter. De werken moeten half augustus afgerond zijn, maar zijn afhankelijk van de weersomstandigheden (weinig wind,…) .

Persbericht: Elia

Foto: kameleon.media

Geplaatst op: 31 mei 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen