Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
The Ghentist

Veer Langerbrugge voor lange tijd slecht bereikbaar

Vandaag starten werken aan de Kluizensesteenweg in Evergem, dit is het verbindingsstuk tussen Burggravenlaan (Evergem) en de Langerbruggekaai. Vierwielers wordt gevraagd de omleiding te volgen via Doornzele of Zeeschipstraat(!) in Gent om het veer van Langerbrugge te bereiken.

Fietsers en voetgangers zullen gedurende die periode normaal hun weg kunnen vervolgen, op één week na die valt in de periode 15 april tot 15 mei. In die week kan de Langerbruggekaai via de Gentweg bereikt worden. Voor bromfietsen en motoren biedt die Gentweg gedurende de gehele periode een doorgang.

Er zijn altijd veel vragen rond openbare werken maar de situatie aan de Meulestedebrug in gedachte is hier wel sprake van een ongelukkige planning. Door de werken aan de Kluizensesteenweg wordt opnieuw een toegang tot de haven dichtgemaakt. Het advies om eventueel rond te rijden via de Zeeschipstraat (Meulestede) is dan ook vragen om nog meer lokale problemen.

De werken verlopen in 3 fases:

  • De eerste fase start op maandag 11 maart en loopt tot de zomer, ze omvat de zone tussen de Langerbruggekaai en de spoorweg.
  • In de tweede fase vat de aannemer de rioleringswerken aan. Tijdens die fase zijn er ook werken aan de spoorwegovergang, hierbij is de doorgang voor voetgangers en fietsers onderbroken.
  • De derde fase start kort voor de zomer met de aanpassing van het kruispunt Langerbrugsestraat en Burggravenlaan. Dan is er een afzonderlijke wegomleiding. Bus 55 rijdt dan om via Elslo.

Alle informatie en plannen vind je op vlm.be\kluizensesteenweg.

Geplaatst op: 11 maart 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen