Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Just Russel is een Belgische startup in gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding. Ieder dier is uniek en heeft andere noden. Aan de hand van het ras, leeftijd, geslacht, conditie en activiteit stelt Just Russel een voedingsplan samen op maat van jouw hond of kat.

Voortbestaan Kaaifeesten toch niet bedreigd?

De organisatie van de Kaaifeesten werd enkele weken geleden gealarmeerd door het nieuws dat er in de toekomst op het Gebroeders Van De Woestyneplein mogelijks minder of geen plek zou zijn voor de feesten. Op het plein, zowat het kloppende hart van de Kaaifeesten, worden structurele werken gepland en die zouden het verder doorgaan van de Kaaifeesten ernstig bemoeilijken. Onder meer een plantvak zou het inrichten zoals voorgaande jaren onmogelijk maken.

Het bestuur ging in overleg met de stad maar die eerste gesprekken verliepen zeer stroef. Het stadsbestuur wou aanvankelijk geen rekening houden met een jaarlijks evenement van een paar dagen. Ook ziet het de Kaaifeesten liever verhuizen naar het Krugercentrum, maar dat is privéterrein en de plek is historisch geen onderdeel van de wijk ‘t Kaaiken.

Vorige week kwam het dan toch tot een (voorlopig?) akkoord tussen beide partijen. Het plantvak zal vervangen worden door verplaatsbare plantenbakken. Ook zou meer rekening gehouden worden met de feesten tijdens toekomstige werken aan het plein. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd, andere legislaturen, andere plannen.

Geplaatst op: 14 mei 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen