Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Basic Travel vakantiewoningen heeft een uitgebreid aanbod van vakantiewoningen, villa’s en bungalows in Frankrijk, Italië, Spanje, België, Duitsland en Luxemburg.
Zorgbedrijf Meetjesland
Foto: © Zorgbedrijf Meetjesland

Zorgbedrijf Meetjesland opent deuren voor Dag van de Zorg

Op zondag 17 maart neemt Zorgbedrijf Meetjesland deel aan de ‘Dag van de Zorg’. Het zorgbedrijf stelt met trots en enthousiasme de deuren open van het volledige gerenoveerde centrum voor dagopvang K. Andries aan de Lazarusbron in Maldegem.

Kom zeker een kijkje nemen in de dagopvang en krijg informatie over het thuiszorgaanbod en de zorginstellingen van deze publieke zorgaanbieder, Zorgbedrijf Meetjesland.

De Dag van de Zorg staat dit jaar in het teken van ‘ontdek de troeven van zorg en welzijn’. Het zorgbedrijf zet de deuren open van het woonzorgcentrum Ten Oudenvoorde in Ertvelde en de thuiszorgdiensten in Evergem, maar ook het volledig gerenoveerde centrum voor dagopvang K. Andries in Maldegem springt eruit.

Het centrum voor dagopvang in Maldegem werd vrijdag 15 maart feestelijk heropend, na een ingrijpend renovatie, die 8 maanden duurde. In 1994 werd het gebouw oorspronkelijk gebouwd als een zaal voor de assistentiewoningen Lazarusbron en enkele burelen voor de dienst thuisverpleging van het Wit-Gele Kruis. In 2014, nadat het Wit-Gele Kruis zijn intrek had genomen in aangepaste ruimtes in het lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef, begon het OCMW Maldegem in deze lokalen met het aanbieden van dagopvang. Na 10 jaar werking, was de noodzaak tot renovatie duidelijk. Deze renovatie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Vlaanderen (VIPA) en de gemeente Maldegem.

Het gebouw van het centrum voor dagopvang werd zeer grondig en energetisch gerenoveerd. Er werden o.a. een open keuken, aangepast sanitair, rustruimten en een wellnessruimte voorzien. Het zorgbedrijf wil u op de ‘dag van de zorg’ op zondag 17 maart graag met het gerenoveerde gebouw laten kennis maken. Tijdens uw bezoek ervaart u het warme onthaal, maakt u kennis met het toegewijde zorgteam, overloopt u de aangepaste dagbesteding, duikt u in het activiteitenaanbod, afgestemd op de wensen van de gebruiker, en neemt u een kijkje in de splinternieuwe rust- en zorgkamers.

Het centrum voor dagopvang is de naadloze zorgschakel tussen de thuiszorg en mantelzorg in het huis van de klant en de opname in een zorgflat of zorgcentrum. Het centrum voor dagopvang richt zich naar senioren, die zelfstandig thuis wonen, haalt hen thuis op en biedt hen overdag opvang, begeleiding en verzorging. Het centrum biedt aan de senior een zinvolle dagbesteding in een aangepaste, warme en kleinschalige omgeving. Het centrum ondersteunt op die manier ook hun familie en mantelzorgers en neemt hun zorgtaak tijdelijk over.

Zo brengt Zorgbedrijf Meetjesland haar voornaamste troef onder de aandacht : het aanbieden van naadloze en continue zorg voor mensen van alle leeftijden en zorgbehoeften, van de lichtste thuiszorg in het huis van de klant tot een opname voor zwaar zorgbehoevenden met een gespecialiseerde zorgnood in een woonzorgcentrum.

Meer informatie vindt u op www.dagvandezorg.be.

Wat doet het Zorgbedrijf Meetjesland?

De dienstverlening van het Zorgbedrijf Meetjesland omvat een breed zorgaanbod in Maldegem, Evergem, Lievegem en Deinze: van poetsdienst, maaltijden aan huis en gezinszorg, over dagopvang tot serviceflats en woonzorgcentra. Het welzijn en geluk van de klanten staan centraal, waarbij de professionele ondersteuning wordt afgestemd op de individuele wensen en behoeften van de gebruikers. Ons toegewijde team streeft naar een warme en gepersonaliseerde zorgervaring, waarbij de gebruiker zelf, de kwaliteit van zorg en het wonen & leven voorop staan.

Contactgegevens:
Sleidinge-Dorp 43
9940 Evergem
Tel: 09 210 30 70
www.zorgbedrijfmeetjesland.be

Geplaatst op: 15 maart 2024

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen