Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Familycard
Lani Spiessens uit Maldegem Belgisch kampioen tumbling 13-14 jarigen

Lani Spiessens uit Maldegem Belgisch kampioene tumbling

De jonge Maldegemse Lani Spiessens, die zich eerder verzekerde van de Oost-Vlaamse en Vlaamse titels tumbling, kon zich afgelopen weekend kronen tot Belgisch kampioene.

Bij tumbling wisselen salto’s, fliks en schroeven elkaar af. De gymnasten voeren hun reeksen met een spectaculaire eindsalto uit op een verende baan van 25 meter. Snelheid, kracht en techniek zijn heel belangrijk om de delen aan elkaar te kunnen schakelen tot een mooie basisreeks. De tumblers worden ingedeeld per niveau en per leeftijdscategorie in I-, A-, B- en C-niveau. Lani oefent de discipline uit in het hoogste A-niveau.

Lani startte op haar 4de met kleuterturnen in Maldegem, vanaf haar 5de bij Altis Eeklo. De laatste 4 jaar trainde ze in het A-niveau 10 uren per week. Sedert september 2021 maakte ze de overstap naar turnclub Oostakker bij trainster Tine Van Bossuyt. Ze hoopt hier verder te kunnen groeien zodat ze ook op nationaal en internationaal niveau verder kan deelnemen aan de competities.

Als 11 jarige nam ze reeds deel aan de wereldkampioenschappen in Tokyo met een 5de plaats als resultaat. De Belgische titel betekende meteen een nieuwe selectie voor het WK, ditmaal in Sofia, Bulgarije.

Geplaatst op: 30 mei 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen