Gratis het persbericht, nieuws, event... van je gemeente, vereniging of club op Meetjeslander? Neem contact op.
Deba Meubelen is eerst en vooral een familiebedrijf, waarbij we ook alle betrokken partijen als familie beschouwen. We verkopen: meubelen, decoratie, verlichting, slaapcomfort, keukens en maatwerk.
Foto: © G-Sport Vlaanderen / © Stefan Nies

Louis Clincke uit Kaprijke naar EK G-Wielrennen

Van 26 tot en met 29 mei 2022 wordt in Oostenrijk het Europees kampioenschap G-wielrennen georganiseerd. Voor het eerst staan de renners van Paralympic Team Belgium, waaronder Louis Clincke, aan de start. Benieuwd of de succesrijke Kaprijkenaar noch meer medailles aan zijn mooie palmares kan toevoegen. Clincke raakte in 2013 zwaargewond bij een ongeval en begon na een lange revalidatie met wielrennen.

Coach Remko Meeusen blikt vol vertrouwen vooruit naar het Europees Kampioenschap in Oostenrijk. Hoewel er op het EK sportief gezien geen punten voor de landenklassementen (belangrijk met oog op bijvoorbeeld de Spelen in Parijs) te rapen vallen, blijft het natuurlijk een prestigieus evenement. Want wie wil er nu niet het ganse jaar in die witte-blauwe trui met gouden sterretjes rijden? Bovendien is het een belangrijke test met oog op het wereldkampioenschap van deze zomer in Baie-Comeau, Canada (11-14 augustus).

“Gezien de resultaten van de voorbije twee weken, schat ik ieders kansen hoog in”, zegt Meeusen. “Het parcours is uitdagend, want heuvelachtig, en technisch, wat weer een andere dimensie zal geven aan de koers. Alle renners hebben een zeer goede vorm te pakken en dus is er veel mogelijk.”

Het is nog maar de tweede editie van het Europees kampioenschap, en de eerste met deelname van de Belgen. Op donderdag en vrijdag staan de tijdritten op het programma. Op zaterdag en zondag rijden dezelfde renners de wegritten.

Alle Belgische deelnemers:

  • Tim Celen – klasse MT2 – Ham – G-sport Vlaanderen/Cycling Vlaanderen
  • Louis Clincke – klasse MC4 – Kaprijke – G-sport Vlaanderen
  • Griet Hoet & Anneleen Monsieur – klasse WB – Gent – G-sport Vlaanderen/Cycling Vlaanderen
  • Maxime Hordies – klasse MH1 – Overijse – Ligue Handisport Francophone
  • Milan Thomas & Jonas Goeman – klasse MB – Brakel & Wetteren – G-sport Vlaanderen/Cycling Vlaanderen
  • Niels Verschaeren – klasse MC5 – Heist-op-den-Berg – G-sport Vlaanderen/Cycling Vlaanderen

Persbericht: G-Sport Vlaanderen

Geplaatst op: 23 mei 2022

Handtassen Made By NeRo

Made By NeRo: handgemaakte handtassen